Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. På vores website bruges cookies primært til trafikmåling og optimering af sidernes indhold
Modtaget!

Formidlingshæfte: Fire epokers pirater

Underholdningsindustrien præsenterer løbende sit publikum for historier, der tager udgangspunkt i sørøvernes spændende og mystiske liv. Artiklerne i Fire epokers pirater – fra snekke til speedbåd viser dog, at ikke alle pirater gik rundt med klap for øjet og en papegøje på skulderen.

Havet er omgæret af mange myter og romantiske forestillinger. Spøgelsesskibe, havuhyrer og monstre fra verdens afkroge befolker havets fortællinger, men der er næppe et begreb eller en gruppe af mennesker, der kan overgå sørøverne i fascinationskraft og levedygtighed.

Sørøvere, pirater, kapere og fribyttere – kært, og knapt så kært, barn har mange navne. I Fire epokers pirater – fra snekke til speedbåd sættes der fokus på fire forskellige epoker og deres pirater. Vi møder dem i renæssancen, i 1600-tallet, under Englandskrigene og i det 21. århundrede på Atlanten, Det indiske Ocean og Øresund. Vi ser dem på en baggrund af eventyr, fattigdom og søfartsnationers magtspil.

I hæftet Fire epokers pirater – fra snekke til speedbåd fortæller en række yngre historikere om sørøvere i forskellige epoker og i forskellige verdensdele. Vi håber med dette udvalg af artikler at vække interesse for pirater som en del af søfartshistorien.

Fire epokers pirater – fra snekke til speedbåd er fjerde udgivelse i rækken af M/S Museet for Søfarts formidlingshæfter.

Indledning af Thorbjørn Thaarup (PDF 0,34 MB)

Sørøvere i det danske rige i middelalderen og reæssancen af Benjamin Asmussen (PDF 0, 67MB)

Overfaldet på fregatten CHARLOTTE AMALIA – danskere og pirater i tropiske farvande af Morten Bronke (PDF 1, 32MB)

Kaperi under Englandskrigene – statsautoriseret sørøveri af Rasmus Voss, Anders Boye, Julia Weisser og Torsten Geertz (PDF 2, 42 MB)

Sørøvere i speedbåde – pirater i det 21. århundrede af Thorbjørn Thaarup (PDF 1, 77MB)

Gå til top