Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. På vores website bruges cookies primært til trafikmåling og optimering af sidernes indhold
Modtaget!

Børnehaver

Undervisningsforløb til børnehaver

Hop med på et undervisningsforløb og få søfartshistoriens bølgesprøjt i ansigtet. Vi følger i sømandens fodspor ud på de vilde vover.

Der venter børnene en sansemættet oplevelse under jorden, når børnehaven byttes ud med prisvindende arkitektur, skæve gulve, spil og interaktive installationer på M/S Museet for Søfart. Museet ligger under jorden og slanger sig rundt om en gammel tørdok. I disse rammer vil børnene stå ansigt til ansigt med sømændenes skæbner og  betydning for Danmark og verden – før og nu.

 

 

Ny klub for minimatroser

Meld børnehaven ind i M/S Museet for Søfarts nye klub for minimatroser og få særlige tilbud tilsendt på maritime aktiviteter, der er skræddersyet til jer. Tilbuddene kunne fx være ”Leg om bord på DRØMMESKIBET” og ”Byg drømmeskibe i Sømandsværkstedet”. Tilmeld børnehaven på minimatros@mfs.dk.

“Det har været et meget spændende forløb, hvor vi er blevet udfordret på sproget, på vores sociale kompetencer og på at bruge kroppen, både når vi skulle sidde stille og lytte, og når vi skulle lege pirat, tage på tur med bussen og bevæge os rundt på museet”.

–Pædagog fra Børnehaven Nyrup, Helsingør.

Forløb

Stik til søs med Kaptajn Storm og papegøjen Diego

På eventyr i museets udstillinger

Kaptajn Storm har sejlet på de syv have og ved derfor en masse om at stikke til søs. Hans bedste ven er den storsnakkende papegøje Diego, som han fik gennem et væddemål med nogle sure pirater.

Spis beskøjter, bind knob og naviger

I forløbet møder børnene en museumsunderviser i kaptajnsuniform, som med enkle dramaturgiske virkemidler spiller rollen som Kaptajn Storm. Museumsunderviseren vil med sin rolle og i tæt dialog med børnene sørge for at museets udstillinger forvandles til et spændende, sjovt og lærerigt univers. Undervejs i udstillingerne møder børnene praktiske aktiviteter, der udfordrer krop, hoved og samarbejdsevner.

Forberedelse inden besøget

Læs fortællingen KAPTAJN STORM op sammen med børnene hjemme i børnehaven. På den måde vil børnene i trygge rammer være klar til at modtage nye erfaringer i forløbet på museet.

Fortællingen er en oplæsningshistorie med 4 kapitler, der hver tager 5-10 minutter at læse op. I takt med at der læses op, kigges der sammen på tegningerne i fortællingen. Lad børnene spørge ind til, hvad de ser på tegningerne.

Opfølgning efter besøget

Brug farvelægningstegningerne hjemme i børnehaven til at skabe dialog omkring de nye erfaringer, som børnene fik i forløbet. Tegningerne er fra den velkendte fortælling KAPTAJN STORM. Imens børnene arbejder flittigt og koncentreret med farvelægningstegningerne, snakkes der om børnenes erfaringer fra forløbet.

 

Download forberedelses- og opfølgningsmaterialet her:

KAPTAJN STORM af forfatter og tegner Boris Boll-Johansen (19 sider)

– Farvelægningstegning af havn

– Farvelægningstegning af pirater

– Kaptajn Storm lydbog indtalt af Vigga Bro (MP3)

 Formål

  • at børnene får stimuleret deres sproglige udvikling
  • at børnene får styrket deres sociale kompetencer
  • at børnene møder nye kulturelle udtryksformer og værdier
  • at børnene får en god, fælles oplevelse
  • at børnene får mulighed for at spille en lille rolle som sømand

Klassetrin: Børnehaver

Mødested: Museumsbutikken ”M/S Cargo”

Varighed: 1 timer inden for tidsrummet 9.00-16.30

Periode: Året rundt

Max. deltagerantal: 15 børn (5-6 år) og pædagoger

Pris: 500 kr.

Booking: Skriv til undervisning@mfs.dk eller ring  49 28 02 05 – gerne mindst 1 måned i forvejen.

Læs mere om praktiske informationer.

Læs mere om besøg på egen hånd. 

Skoler og dagsinstitutioner har ikke adgang til DRØMMESKIBET og Sømandsværkstedet på egen hånd, men kan istedet booke et forløb med betalt guideMere information her.

“Det var sjovt, når vi legede, vi sejlede på museet”.

–Barn fra Børnehaven Nyrup, Helsingør.

Gå til top