Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. På vores website bruges cookies primært til trafikmåling og optimering af sidernes indhold
Modtaget!
Åbent i dag kl. 11:00 - 18:00.

Fast udstilling: Vores allesammens sømand

Hvad gør en parfume fra Jean Paul Gaultier, modetøj, gamle filmplakater, cigaretpakker, legetøj, bøger og et Anders And-blad på M/S Museet for Søfart?

Fælles for dem alle er at de trækker på de mange myter, der har omgærdet søfolk lige siden oldtiden.

Søfolk har altid fascineret os. Deres måde at leve på er så fremmedartet at søfolkene har dannet grobund for mange myter, som er blevet en del af vores kultur. Udstillingen handler om de myter vi alle har om søfolk og om de egenskaber vi tillægger søfolk og det at sejle. Gennem film, bøger, tegneserier, reklamer og modetøj får vi et billede af søfolk, som både sorgløse, modige, maskuline romantiske, sexede mv.

Film, bøger og mode

Vi bliver præsenteret for livet til søs som både spændende, farligt og eventyrligt og at det kræver mænd af den rette støbning at kunne tøjle elementernes rasen. Gennem forskellige temaer viser udstillingen eksempler på film, litteratur, modetøj, legetøj og andre produkter, der alle på en og samme tid afspejler vores myter og forestillinger om søfolk og holder dem ved lige.

”DER ER TRE SLAGS MENNESKER: DE LEVENDE, DE DØDE OG DE SØFARENDE”.

-Anacharsis, græsk filosof, ca. 600 f.v.t.

Gå til top