Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. På vores website bruges cookies primært til trafikmåling og optimering af sidernes indhold
Modtaget!
Åbent i dag kl. 11:00 - 18:00.

KOMMENDE UDSTILLING

VENEDIG

Havets magt

Venedig er født af havet. Byens velstand, dens militære, økonomiske, politiske og kulturelle succes, har altid været tæt forbundet til det vand, der omgiver den. Venedig er bygget på 117 små øer, og næsten al transport er stadig i dag vandbåren. Det særlige landskab – eller vandskab – har gjort Venedig til alle tiders søfartsby.

M/S Museet for Søfarts nye særudstilling fortæller historien om byen ved havet, der gennem århundreder lod en helt speciel maritim stormagt blomstre frem. Allerede på Marco Polos tid omkring år 1300 var byen hjemsted for 36.000 søfolk og over 3000 skibe. Fartøjerne ankom med silke og krydderier fra Østen, der blev spredt fra Venedig udover hele Europa og gjorde den venetianske republik stenrig.
I dag skaffer enorme krydstogtskibe store indtægter til byen, men samtidig belaster de byen. Sammen med klimaforandringer og stigende vandstand, truer masseturismen Venedigs status som unik verdenskulturarv.

Udstillingen viser mere end hundrede pragtfulde genstande lånt ind fra venetianske museer. Den omfatter både malerier af renæssancens mestre og silkedragter fra 1700-tallet. De historiske genstande møder i udstillingen nutidens protestplakater og forslag til, hvordan ny arkitektur og byplanlægning kan løse de klimaudfordringer, der venter den kystnære bebyggelse.

Udstillingen indeholder også fortællinger om, hvordan Danmark gennem historien har haft kontakt med den maritime kolos i Adriaterhavet. Ikke mindst byens skibsværft Arsenale – verdens største skibsværft, der efter sigende skulle kunne bygge et skib på en dag – var i sin tid mål for nysgerrige besøg og spionage. Senere valfartede kunstnere til den sagnomspundne by, der for længst er kommet på de fleste danskeres ”bucket list” som et sted, man bare er nødt til at se, før man dør.

Særudstillingen ‘VENEDIG – Havets magt’ åbner 28. september 2022, og den er produceret i samarbejde med Maritime Museum Sidney og Expona.

Udstillingen bliver til med støtte fra Augustinusfonden, Orients Fond, Brebølfonden, M/S Museet for Søfarts Venneselskabet, Aage og Johanne Louis Hansens fond, Hjælpefonden 1981 og Bestles fond.

Gå til top