Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. På vores website bruges cookies primært til trafikmåling og optimering af sidernes indhold
Modtaget!
Åbent i dag kl. 11:00 - 17:00.

Permanent udstillingn

Teselskabet – den første globalisering

I 1700-tallet var verden globaliseret som aldrig før. Hele verden var bundet sammen af ét fælles handelsnetværk, domineret af Europa. Danske skibe deltog i udvekslingen med handelsstationer og kolonier verden over. Handelen omfattede varer til forbrug, men også slavegjorte mennesker. Denne udstilling handler om, hvordan handelen foregik i det globale netværk. Nutidens stemmer fortæller desuden, hvad mennesker i de tidligere kolonier tænker om fortiden.

Søfarten gjorde verden global i 1700-tallet

Det lille imperium Danmark-Norge var også tilstede på den internationale handels scene med etableringen af kolonier i Indien, Caribien, Nordatlanten og Afrika. I 1700-tallet blomstrede handelen og store formuer blev tjent. Et billede af et teselskab i Nordeuropa samler udstillingens fortælling. Teen kom sammen med porcelænet fra Kina, mens sukkeret på bordet var resultatet af stor kredsløb med sølv fra Amerika handlet for bomuld i Indien, byttet for slaver i Afrika, der producerede sukkeret i Vestindien som siden endte på tebordet.

”VED AT BESEJLE HAVENE, BERIGER VI OS”.

-Inskription på guldmønt fra Vestindisk-Guineisk Kompagni, 1708

Gå til top