Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. På vores website bruges cookies primært til trafikmåling og optimering af sidernes indhold
Modtaget!
Åbent i dag kl. 11:00 - 17:00.

Fast udstilling: Teselskabet – den første globalisering

I 1700-tallet var verden globaliseret som aldrig før. Hele verden var bundet sammen af ét fælles handelsnetværk, domineret af Europa.

Søfarten gjorde verden global i 1700-tallet

Det lille imperium Danmark-Norge var også tilstede på den internationale handels scene med etableringen af kolonier i Indien, Caribien, Nordatlanten og Afrika. I 1700-tallet blomstrede handelen og store formuer blev tjent. Et billede af et teselskab i Nordeuropa samler udstillingens fortælling. Teen kom sammen med porcelænet fra Kina, mens sukkeret på bordet var resultatet af stor kredsløb med sølv fra Amerika handlet for bomuld i Indien, byttet for slaver i Afrika, der producerede sukkeret i Vestindien som siden endte på tebordet.

Dyst mod hinanden i handelsspillet

Med fokus på de varer, der blev fragtet, og forbruget af dem fortælles historien om den første globalisering. Du kan selv bevæge dig ad varernes veje og undervejs spille rollen som en købmand, der forsøger at få overskud i sit handelsselskab. Med en logbog kan du selv handle med 1700-tallets varer og sammenligne din indsats med de andre besøgendes. Smukke 1700-tals genstande fortæller om rejsen, eventyret og profitten i en verden, der på én gang er fjern og samtidig nærværende.

”VED AT BESEJLE HAVENE, BERIGER VI OS”.

-Inskription på guldmønt fra Vestindisk-Guineisk Kompagni, 1708

Gå til top