Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. På vores website bruges cookies primært til trafikmåling og optimering af sidernes indhold
Modtaget!
Åbent i dag kl. 11:00 - 17:00.

KOMMENDE UDSTILLING

Gemmer der sig blå striber i dit klædeskab? Så glæd dig!

Til januar åbner vi en stor ny udstilling ‘OCEANISTA – Havet’ & moden.

Matroskraver, striber og uniformer. Skibe, bølger og sexede sømænd. Havet og søfarten har gennem tiderne været en af modens allerstørste inspirationskilder. Dette særlige kapitel i historien er omdrejningspunkt i vores næste udstilling ‘Oceanista’

Gennem beklædningsgenstande, film, fotos og interviews belyser udstillingen, hvordan moden op til i dag har hyldet, lånt og stjålet fra den maritime stil og kultur. Moden er blevet brugt til at udtrykke patriotisme, oprørstrang og seksualitet – og sætte temaer som køn, identitet, klima og bæredygtighed på den politiske agenda. I udstillingen følger vi havet og søfartens vej ind i folkemoden og helt ud på den internationale modescene. Dette gøres gennem en enestående samling af både (ydmyge) og unikke beklædningsstykker og kunstværker.

Udstillingen viser et udpluk af helt unge designere såvel som en lang række af de største navne på den internationale modescene – heriblandt Iris van Herpen, Jean Paul Gaultier, Craig Green, Thom Browne, Balmain, Chanel, Maison Margiela, Off-White og Balanciaga.

Udstillingen er kurateret af M/S Museet for Søfart i samarbejde med modeforsker Maria Mackinney-Valentin. Udstillingsscenografien er skabt af prisvindende scenograf Julian Juhlin, der har slået sit navn fast som en af de mest innovative danske kunstnere i den danske teaterverden.

 

Ejer du Danmarks ældste sømandssweater?

I forbindelse med udstillingen efterlyser vi sømandstrøjer fra hele Danmark. Blå, hvide og røde, brugte, slidte og beskidte – vi tager imod dem alle!

Er du ejer af en gammel sømandssweater – måske Danmarks ældste? Og vil du udlåne den til museet, så den kan komme med i udstillingen? Så kvitterer vi med et årskort, der giver gratis adgang til museet, samt et eksemplar af museets anmelderroste bog ”Kinafarerne”.

Send os en mail på ska@mfs.dk med foto af din sømandsstrik og nogle ord om hvor og hvornår du fik den, hvad du godt kan lide ved den og hvilken betydning den har haft for dig gennem årene. Du får selvfølgelig din strik tilbage, når udstillingen er slut.

Gå til top