Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. På vores website bruges cookies primært til trafikmåling og optimering af sidernes indhold
Modtaget!
Åbent i dag kl. 11:00 - 18:00.

KOMMENDE UDSTILLING

Gemmer der sig blå striber i dit klædeskab? Så glæd dig til efteråret!

Den 4. november åbner vi en stor ny udstilling ” Moden & Havet – Fra Sømandsstrik til Chanel?”, hvor vi viser hvordan havet og søfarten har påvirket moden gennem de sidste 100 år.

Udstillingen bringer dig helt tæt på stjernedesignere som Chanel, Iris van Herpen, Craig Green, Jean-Paul Gaultier, Thom Browne, Maison Margiela, Vetements, Moschino og Balmain – og en helt ny generation af danske designere, der på original vis nyfortolker den klassiske sømandsgarderobe.

Udstillingen er skabt i samarbejdet med modeforsker Maria Mackinney-Valentin og handler også om køn, seksualitet, bæredygtighed og fast fashion.

Det visuelle og rumlige univers er skabt af den prisbelønnede danske kunstner og scenograf Julian Juhlin, der har slået sit navn fast som en af de mest innovative danske kunstnere i den danske teaterverden.

 

Ejer du Danmarks ældste sømandssweater?

I forbindelse med udstillingen efterlyser vi sømandstrøjer fra hele Danmark. Blå, hvide og røde, brugte, slidte og beskidte – vi tager imod dem alle!

Er du ejer af en gammel sømandssweater – måske Danmarks ældste? Og vil du udlåne den til museet, så den kan komme med i udstillingen? Så kvitterer vi med et årskort, der giver gratis adgang til museet, samt et eksemplar af museets anmelderroste bog ”Kinafarerne”.

Send os en mail på ska@mfs.dk med foto af din sømandsstrik og nogle ord om hvor og hvornår du fik den, hvad du godt kan lide ved den og hvilken betydning den har haft for dig gennem årene. Du får selvfølgelig din strik tilbage, når udstillingen er slut.

Gå til top