Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. På vores website bruges cookies primært til trafikmåling og optimering af sidernes indhold
Modtaget!
Åbent i dag kl. 11:00 - 17:00.

KOMMENDE UDSTILLING

Frihedens værksted – Kløvedal og livet med Nordkaperen

 Oplev Troels Kløvedals eventyrlige sejlerliv og møde med verdens kulturer i udstillingen “Frihedens Værksted”, som kommer til M/S Museet for Søfart d. 9. oktober 2019.

Udstillingen “Frihedens Værksted” sætter fokus på livet og rejserne med Nordkaperen – tæt på og i pagt med naturen. I udstillingen kan man bl.a. opleve klip fra rejserne med Nordkaperen og ikke mindst en lang række af Troels Kløvedals private ejendele.

Udstillingen er lavet i et samarbejde mellem Troels Kløvedal, og Naturhistorisk Museum i Aarhus, hvor den kan opleves til og med d. 8. september 2019.

KLØVEDALS LIVSREJSE (1) i den øverste glas-bro, hvor vi møder Troels Kløvedal på de vidt forskellige arenaer, hans liv har udfoldet sig på. Den tidlige barndom i København og ungdommen i Helsingør, hvor han stod i lære som skibselektriker på netop dét sted, M/S Museet for Søfart ligger i dag. De skelsættende år, hvor han sammen med vennerne købte Nordkaperen og satte ud på de første af mange eventyrlige togter, der mere end noget andet formede Kløvedal som menneske. Og livet som forfatter, historiefortæller og eventyrer, der har gjort ham til en lysende inspirationskilde for mange danskere. TROELS’ LIVSREJSE skildres gennem hans egne ord, personlige ejendele og et stort udvalg af filmklip og private fotos.

I TROELS’ SKATKAMMER (2) for foden af den nederste glas-bro møder vi Kløvedal gennem hans egne personlige skatte. Skatte fra den store samling af (vid)underlige ting, han bragte med sig hjem fra togterne. Og skatte i form af den livsfilosofi, han byggede op gennem livet og gavmildt delte ud af til alle omkring sig. Oplev også stemningen og livet ombord på Nordkaperen i filmen ”Opdag verden” skabt til udstillingen med helt nye optagelser fra et af Nordkaperens seneste togter.

LYDEN AF FRIHED Fra skatkammeret er der adgang videre ud i museets indre gård, Dokken, (3), hvor et nykomponeret lydværk, ”Frihedens Værksted”, kan opleves. Værket er skabt af komponisten Hans Sydow specielt til dokken og udstillingen.

 

Ligger du inde med billeder, minder eller historier fra Troels Kløvedals ungdomstid i Helsingør?

Hvis du ligger inde med billeder, andre minder eller kan du fx fortælle en historie om dengang, Troels Kløvedal var i lære som elektriker på Helsingør Værft, så vil vi på M/S Museet for Søfart meget gerne høre fra dig!

Materiale kan sendes til Konstitueret kommunikationschef Siw Aldershvile Nielsen på san@mfs.dk og museet vil meget gerne høre fra alle, der kan have noget på hjertet i denne forbindelse.

Forside foto af: Niels Ole Sørensen

 

Udstillingen er støttet af Nordea-fonden, TORM Fonden, William Demant Fonden og Statens Kunstfond

Gå til top