Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. På vores website bruges cookies primært til trafikmåling og optimering af sidernes indhold
Modtaget!
Åbent i dag kl. 11:00 - 17:00.

Fast udstilling: I krigens skygge

Under verdenskrigene sejlede danske søfolk i hele verden. Arbejdet var det samme og samtidig helt anderledes på grund af de mange farer. Sejladsen var vigtig, indbringende og risikabel.

Frygten og angst om bord

Udstillingen ‘I krigens skygge’ handler om følelsen af frygt og angst hos danske søfolk som passive deltagere i krigssejlads under de to verdenskrige. Udstillingen er formet som et skib, der er stødt på en mine eller blevet ramt af en torpedo. Eksplosionen er frosset i scenografien, og de flyvende metalstykker er baggrund for film og genstande.

Forvredne skibsmodeller

Skibsmodeller i forvredne vinkler fortæller voldsomme historier om, hvordan søfolk og skibe blev bombet, minesprængt og torpederet i de 11 voldsomme krigsår. Undervejs fortæller søfolkene selv gennem erindringer og breve om deres opfattelser af tiden og frygten.

“Et sted forude skal en slagmark blodig væltes op af dybet. De kan kun vente på den, på deres våbenløse vagt, de som står mod styrehusets nøgne fængselsgrå betonmur, eller arbejder, indestængte, i maskinens dybe skakt.”

– Nordahl Grieg, 1943

Gå til top