Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. På vores website bruges cookies primært til trafikmåling og optimering af sidernes indhold
Modtaget!

Kommende særudstilling: Haenyeo – Havets kvinder

I særudstillingen “HAENYEO – Havets kvinder” dykker vi ned i fortællingen om de kvindelige fridykkere på øen Jeju ud for Sydkoreas kyst.

Haenyeo er havets kvinder.

Kvindelige fridykkere, der dykker efter dyr og planter, og lever i symbiose med havet, bølger og storme. Den mere end tusind år gamle Haenyeo-tradition bygger på sammenhold, disciplin, bæredygtigt fisker og en spirituel dyrkelse af havets gudinde. Udstillingen fortæller gennem film, genstande og fotos om haenyeo traditionen, hvor kvinderne forsørger familien og mændene passer børn og hjem. En kultur der er så usædvanlig, at den er optaget på UNESCOs liste over verdensarv.

En kultur der er så usædvanlig, at den er optaget på UNESCOs liste over verdensarv.

I udstillingen står publikum ansigt til ansigt med 26 store portrætfotos af dykkerkvinderne på vej op af havet efter en hård og farlig arbejdsdag under vandet. Slidte og trætte, men klare i blikket. De fleste af dem er ml. 60 – 80 år, men bomstærke. Gennem generationer har de opbygget stor viden om havet og det marine liv. Erhvervet går i arv, og pigerne bliver oplært til det barske dykkerliv i en tidlig alder.

”Mændene frøs for meget til at kunne dykke uden dragt. Kvinder frøs også, men vi holdt ud”.

– Jeong-Ja Kim, 86 år, haenyeo og fotograferet til udstillingen

Gå til top