Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. På vores website bruges cookies primært til trafikmåling og optimering af sidernes indhold
Modtaget!
Åbent i dag kl. 11:00 - 17:00.

AKTUEL UDSTILLING

DANNEBROG

Kongeskib i 90 år

Kongeskibet DANNEBROG er mere end et skib. Det er et flydende slot, der bringer den kongelige familie ud til danskerne. Når Kongeskibet kommer i havn på de årlige togter i Danmark, Grønland og Færøerne, møder monarken sit folk. Befolkningen tager imod og viser deres lokalområde frem til majestæten. Kongeskibet binder hele riget sammen og er rammen om den kongelige families liv til søs.

I år fylder Kongeskibet 90 år. Det markerer vi med en jubilæumsudstilling om DANNEBROG. Særudstillingen er en rejse med Kongeskibet gennem ni årtier – og et møde med tre monarker med blåt hav i årerne. Udstillingen viser alle facetter af Kongeskibet, der fungerer som både residens for Hendes Majestæt Dronning Margrethe II, et personligt hjem, skoleskib, symbol på kongemagten og samtidig rummer en fascinerende fortælling.

Køb billet her

Læs mere om ugentlige introduktioner til udstillingen og arrangementer.

Udstillingen viser blandt andet modeller af kongeskibe gennem tiden, Kronprinsen og Prins Joachims matrostøj fra 1970’erne og akvareller, som Dronningen har malet om bord. Besætningens kongegaster beretter om det daglige arbejde, og fotografier fra kongefamiliens private fotoalbum giver indblik i Dronningens barndom, hvor sommerdagene om bord også levnede tid til udklædningslege og anden sjov.

M/S Museet for Søfart har indsamlet danskernes personlige minder, fotos og historier om Kongeskibet og viser også Kongeskibets betydning som motiv på souvenirs, porcelænsplatter og øletiketter.

Udstillingen varer indtil den 21. august 2022, og den er lavet i samarbejde med Kongehuset og Kongernes Samling.

Udstillingen er sponsoreret af Arne v. Schleschs Fond, Knud Højgaards Fond, A/S Dampskibsselskabet Orient’s Fond, Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond, Gangstedfonden, Ole Kirks fond, Zeuthens mindelegat, Toyota fonden, Lemvigh Müllers Fond og Furi Appel Gunnar Niskers Fond.

Læs også: Kongehuset gør 10.000 private og historiske fotos tilgængelige for alle

I forbindelse med særudstillingen, har M/S Shop sammensat en kollektion inspireret af Kongeskibets forskellige facetter, med alt fra matrosuniformer til håndrejede platter. Shop produkter her.

Gå til top