Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. På vores website bruges cookies primært til trafikmåling og optimering af sidernes indhold
Modtaget!

FAST UDSTILLING

BIG dock

BIG dock er M/S Museet for Søfarts nye permanente udstilling, der giver besøgende mulighed for at komme helt tæt på stjernearkitekten Bjarke Ingels’ overvejelser, visioner og kreative proces omkring skabelsen af den allerede i dag ikoniske underjordiske museumsbygning, som Danmarks søfartsmuseum har til huse i.

 

I udstillingen fortælles historien af Bjarke Ingels selv – gennem film, udsagn, modeller og et af hans foretrukne medier: tegneserien. Her løfter han bl.a. sløret for, hvorfor han bevidst valgte at bryde konkurrencereglerne for at vende dokken på vrangen – og hvilken magi, der opstår, når et historisk industrimonument – tørdokken – får nyt liv gennem moderne banebrydende arkitektur.

Valget af området tæt på Kronborg, værftet og havet som placering for det nye museum viste sig at byde på gigantiske byggetekniske udfordringer, som selv ikke BIG havde kunnet forudse. I udstillingen BIG dock gives der et enestående indblik i et af Danmarkshistoriens hidtil mest komplicerede byggeprojekter og de unikke ingeniørmæssige løsninger, der gjorde det muligt at realisere BIGs visioner.

 

Udstillingen er støttet af D/S Orient’s Fond og Sonntag Pictures

Norden Orients Fond

Oplev 100 års historie på tre minutter med vores virtual reality-briller!

Den fantastiske transformation fra tørdok til museum kan publikum også opleve gennem VR-briller, der på meget levende vis visualiserer tørdokkens brug i værftets tid, og hvordan dokken rumligt og arkitektonisk opleves i dag, hvor skibene er rykket indendørs på museet. Med brillerne kommer du ind i et virtuelt univers, der genskaber den gamle dok fra 1892 og fortæller historien om tilblivelsen af museet.

Dyk dybere ned i fortællingen

Det er muligt at booke rundvisninger og foredrag om transformationen fra tørdok til museum og de arkitektoniske, formidlingsmæssige og ingeniørmæssige tanker og udfordringer, der ligger til grund for museet.

Er I særligt interesseret i bygningens tekniske løsninger, kan en rundtur også omfatte museets tekniske faciliteter – fx det avancerede pumpeanlæg.

Gå til top