Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. På vores website bruges cookies primært til trafikmåling og optimering af sidernes indhold
Modtaget!
Åbent i dag kl. 11:00 - 17:00.
9. februar 202221. august 2022

DANNEBROG Kongeskib i 90 år

Kommende Udstilling

Bemærk; åbner først den 9. februar 2022!

I 2022 fylder Kongeskibet 90 år. Det markerer M/S Museet for Søfart med en jubilæumsudstilling om DANNEBROG. Særudstillingen er en rejse med Kongeskibet gennem ni årtier – og et møde med tre monarker med blåt hav i årerne. Udstillingen viser alle facetter af Kongeskibet, der fungerer som både residens for Hendes Majestæt Dronning Margrethe II, et personligt hjem, skoleskib, symbol på kongemagten og samtidig rummer en fascinerende fortælling.

Læs mere
7. oktober 202118. april 2022

I ❤️ NELLA DAN

Aktuel Udstilling

Kan man elske et skib? For de mennesker, der sejlede med NELLA DAN, er det nemt at svare. Ja – selvfølgelig kan man det. NELLA DAN og de andre røde skibe i J. Lauritzens polarflåde blev kaldt for trækfuglene. I nordens sommer bragte de varer til Østgrønland, og når Solen stod højt mod syd, gik rejsen til Antarktis med forsyninger til polarforskernes udposter.

Læs mere

BIG dock

Fast Udstilling

BIG dock er M/S Museet for Søfarts nye permanente udstilling, der giver besøgende mulighed for at komme helt tæt på stjernearkitekten Bjarke Ingels’ overvejelser, visioner og kreative proces omkring skabelsen af den allerede i dag ikoniske underjordiske museumsbygning, som Danmarks søfartsmuseum har til huse i.

Læs mere

THE MAGIC BOX – Shipping, shopping og den globale forbruger

Fast Udstilling

Museets temaudstilling om globalisering og moderne søfart er blevet ført helt up to date med nye film, temaer, installationer og interaktive spil. Kom helt tæt på nutidens søfart og test dine egne principper som moderne forbruger.

Læs mere

Vores alle­sammens sømand

Fast Udstilling

Søfolk har altid fascineret os. Deres måde at leve på er så fremmedartet at søfolkene har dannet grobund for mange myter, som er blevet en del af vores kultur. Udstillingen handler om de myter vi alle har om søfolk og om de egenskaber vi tillægger søfolk og det at sejle.

Læs mere

Porten til verden

Fast Udstilling

Sømandskonen måtte være stærk og selvstændig i de lange perioder hvor hendes mand var borte. Når han endelig var hjemme, var det for en kort periode før han måtte af sted igen. Udstillingen fortæller om sømandskonens vilkår og hvordan relationen mellem sømanden og hans familie blev holdt ved lige gennem breve og de mange gaver og souvenirs, som sømanden bragte med hjem fra den store verden.

Læs mere

Alle tiders skibe

Fast Udstilling

‘Alle tiders skibe’ er et skattekammer af skibsmodeller og skibsportrætter. På tværs af tid og typer møder man skibene og deres laster.

Læs mere

I krigens skygge

Fast Udstilling

Under verdenskrigene sejlede danske søfolk i hele verden. Med om bord var følelsen af frygt og angst.

Læs mere

Teselskabet - den første globalisering

Fast Udstilling

I 1700-tallet var verden globaliseret som aldrig før. Hele verden var bundet sammen af ét fælles handelsnetværk, domineret af Europa. Danske skibe deltog i udvekslingen med handelsstationer og kolonier verden over. Handelen omfattede varer til forbrug, men også slavegjorte mennesker. Denne udstilling handler om, hvordan handelen foregik i det globale netværk. Nutidens stemmer fortæller desuden, hvad mennesker i de tidligere kolonier tænker om fortiden.

Læs mere

Tidsvraget

Fast Udstilling

Gammelt skibsvrag sætter tanker om tidligere tider i gang
Tidligere sejlede skibet på verdenshavene. Herefter blev det brugt som fundament for havnebyggeri. Nu ligger det på museum som en gave fra en anden nutid end vores egen

Læs mere
27. september 202226. februar 2023

VENEDIG - Alle tiders søfartsby

Kommende Udstilling

Venedig er født af havet. Byens velstand, dens militære, økonomiske, politiske og kulturelle succes, har altid været tæt forbundet til det vand, der omgiver den. Venedig er bygget på 117 små øer, og næsten al transport er stadig i dag vandbåren. Det særlige landskab – eller vandskab – har gjort Venedig til alle tiders søfartsby.

Læs mere
Gå til top