Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. På vores website bruges cookies primært til trafikmåling og optimering af sidernes indhold
Modtaget!

OCEANISTA

Havet & moden gennem 100 år

Udstillingen

Matroskraver, striber og uniformer. Skibe, bølger og sexede sømænd. Havet og søfarten har gennem tiderne været en af modens allerstørste inspirationskilder. Dette særlige kapitel i historien er omdrejningspunkt i vores udstilling ‘OCEANISTA. Havet & moden gennem 100 år’

Til og med 28. november.

Køb din billet her. 

Læs mere

Gratis introduktioner

Hver tirsdag og fredag i hele udstillingsperioden kan du komme med på en gratis 15-minutters introduktion til udstilling.

Læs mere

Rundvisning

Kom med på en rundvisning, der forklarer hvordan moden op til i dag har hyldet, lånt og stjålet fra den maritime stil og kultur.

Læs mere. 

Anmeldelser og omtaler af ‘OCEANISTA – Havet & moden’

❤️❤️❤️❤️❤️ – Politiken 

★★★★ – Berlingske

– BØRSEN

“18 Unmissable Fashion Exhibitions In 2021” – VOGUE

La Repubblica

WOMAN Spanien

The Journal of Dress History

Il Messagero

Læs mere

Fanget i garnet!

For designer Laura Dalgaard er strik et sprog, der kan kommunikere historier, følelser og stemninger. Med trøjen ’Fanget i garnet’ udspiller fortællingen sig imellem himmel og hav. En fantasi i garn om alt det, man kan fange i det store fiskenet: Fisk, bøjer, havaffald og en enkelt hummer. Men strikketeknikkerne fortæller også deres egne historier. Som en hyldest til sømandsstrikken, samler trøjen en patchwork af teknikker fra søfartens brogede verden. Nogle er vendt på vrangen mens andre er nyfortolkede.

Du kan strikke din egen ’Fanget i garnet’-trøje. Der er aldrig to håndstrikkede trøjer, der er ens. Og man kan gøre den endnu mere personlig ved at bruge garnrester, genbruge garn fra andre trøjer og endda strikke sit eget navn i den.

Del din kreation med:

#caughtintheknit  #fangetigarnet
#oceanista #museetforsøfart #maritimemuseumofdenmark

Hent opskriften her.

Hent diagrammet her. 

Din familie i matrostøj

Matrostøjet til børn blev populært i midten af 1800-tallet. Som barn blev den britiske prins Edward portrætteret i en lille udgave af den uniform, som blev brugt af søfolkene på Kongeskibet. Billedet blev spredt vidt og bredt, og en børnemode, der skulle holde mere end 100 år, var født.

Er du eller en din familie blevet fotograferet i matrostøj, så del meget gerne på din egen Facebook eller Instagram med #bettematros #museetforsøfart 

Inspiration til undervisning i udstillingen

Materiale udviklet af M/S Undervisning i samarbejde med Rikke Hyldahl Homann, DSFI, Helsingør Kommune

Download her. 

Presse

Du kan finde pressefotos her

Presseforespørgsel: Kontakt Heidi Vesterberg, hv@mfs.dk

Gå til top