Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. På vores website bruges cookies primært til trafikmåling og optimering af sidernes indhold
Modtaget!
Åbent i dag kl. 11:00 - 17:00.

Velkommen i M/S Videnscenter

Arkiv, samling, bibliotek og billedarkiv i et

Museets videnscenter består af både arkiv, samling, bibliotek samt billedarkiv.

Størstedelen af museets samling; arkivalier samt museets genstande befinder sig på fjernmagasin. Men ved at kontakte museet inden et besøg, kan man få de ønskede arkivalier til syne i videnscentret, aftal venligst dette mindst to uger i forvejen af et besøg.

De fleste af bibliotekets bøger og registre samt de nyeste maritime tidsskrifter er placeret i videnscentret og kan læses på stedet. Bøger fra efter 1900 kan desuden også lånes med hjem.

Man er velkommen til at medbringe egen pc og kamera til brug på stedet.

I videnscentret vil der, efter aftale, være en museumsmedarbejder til stede; det vil enten være bibliotekar og billedarkivar Henriette Gavnholdt Jakobsen, museumsinspektør Benjamin Asmussen, museumsinspektør Jannik Hartrup, museumsinspektør Morten Tinning eller museumsinspektør Thorbjørn Thaarup.

Læs mere herunder om blandt andet arkiv og samling, bibliotek samt billedarkiv.

Og så har vi samlet en masse gode råd til søgning i vores samt andre digitale ressourcer, læs mere her.

Museet tager frem til 31. december 2023 ikke imod donationer af genstande eller arkivmateriale. Dermed sikrer vi, at vi har de fornødne ressourcer til at prioritere formidling, registrering og bevaring af vores eksisterende samling. Samtidig retter vi fokus mod aktiv indsamling i forbindelse med vores store, igangværende udstillingsprojekter. Tak for jeres forståelse.

Kontakt M/S Videnscenter:

Bibliotek og billedarkiv: Bibliotekar og billedarkivar Henriette Gavnholdt Jakobsen hg@mfs.dk

Arkiv og samling: Museumsinspektør Thorbjørn Thaarup tt@mfs.dk

Slægtsforskning: Morten Tinning mt@mfs.dk

Der er gratis adgang til videnscentret.

Søg i søfartshistorien

Her kan du søge i søfartshistorien; i museets over 60.000 billeder, 30.000 bogtitler og over 47.000 museumsgenstande samt museets website.

Læs mere

For slægtsforskere

For at imødekomme vores brugere med interesse for slægtsforskning giver vi her et overblik over, hvad man kan og ikke kan bruge vores arkiv til.

Læs mere

Arkiv og samling

I museets arkiv og samling kan man finde tusindvis af dokumenter fra søfartens fortid. Breve, levnedsbeskrivelser, erindringer, kontrakter, søfartsbøger, udklip, tegninger og mange andre typer af materialer.

Læs mere

Bibliotek

Biblioteket har omkring 30.000 bøger og tidsskrifter på hylderne. Hovedvægten af litteraturen omfatter især dansk litteratur om maritime forhold, samt udenlandske bøger om skibe, navigation, sømandskab og søfartshistorie.

Læs mere

Billedarkiv

Siden grundlæggelsen af museet i 1915 har det opbygget en billedsamling, der i dag tæller over 200.000 fotografier. Over 60.000 fotografier er nu digitaliserede og kan ses i det digitale billedarkiv.

Læs mere

I dybden

Kom helt ned i dybden med museets udstillinger og genstande og få hele historien med.

Læs mere

Links

Vores omfattende samling af links relaterer sig til maritime forhold og museumsverdenen.

Læs mere
Gå til top