Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. På vores website bruges cookies primært til trafikmåling og optimering af sidernes indhold
Modtaget!
Åbent i dag kl. 11:00 - 17:00.

I dybden

Dyk ned i museets samling

Kom helt ned i dybden med museets udstillinger og genstande og få hele historien med.

M/S Museet for Søfart har en stor samling af maritimhistoriske genstande. Det drejer sig om malerier, skibsmodeller, navigationsinstrumenter, værktøj, uniformer, porcelæn, dykkerudstyr, galionsfigurer, sømandssouvenirs og meget andet. Af museets godt 50.000 genstande er over 30.000 søgbare via vores søgemaskine eller via Museernes Samlinger. Man kan også læse mere om nogle om vores genstande i de digitale udstillinger.

Museets samling vokser konstant

Vi er hele tiden på udkig efter genstande, der kan supplere vores samling, og vi bliver løbende tilbudt spændende ting fra både firmaer og privatpersoner. Andre gange samler vi selv målrettet ind i forbindelse med forskning eller udstillinger.
Når vi bliver tilbudt nye genstande, vurderer vi dem, deres historie og den sammenhæng, de indgår i. Vi siger ikke altid ja, men vi er altid glade for at få tilbuddet.

Få det hele med

På siderne her kan du gå i dybden med museets udstillinger. Her finder du et digitalt arkiv over nogle af museets genstande, så du kan få det hele med – hvad enten du allerede har besøgt museet eller endnu har det til gode!

Om bord

Læs om genstandene i udstillingen, hvor man møder sømanden og alle hans kolleger om bord på skibet.

Læs mere

Navigation og verdensbilleder

Læs om udvalgte genstande fra udstillingen “Navigation og verdensbilleder”.

Læs mere

Alle tiders skibe

Læs om et udvalg af udstillingens skibemodeller og skibsportrætter, på tværs af tid og typer.

Læs mere

I krigens skygge

Læs om hvordan de danske søfolk under verdenskrigene sejlede i hele verden; arbejdet var det samme og samtidig helt anderledes.

Læs mere

Teselskabet: Den første globalisering

Læs på temasiderne herunder om den digitale del af udstillingen; i 1700-tallet var verden globaliseret som aldrig før. Hele verden var bundet sammen…

Læs mere

Tidsvraget

Her kan du læse om M/S Museet for Søfarts 400 år gamle skibsvrag og tiden selv sættes i fokus.

Læs mere
Gå til top