Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. På vores website bruges cookies primært til trafikmåling og optimering af sidernes indhold
Modtaget!
Åbent i dag kl. 11:00 - 17:00.

Bibliotek

Biblioteket har omkring 30.000 bøger og tidsskrifter på hylderne, dansk og udenlandsk litteratur omhandlende maritime forhold, skibe, navigation, sømandskab samt søfartshistorie.

Søg i museets bibliotekskatalog her.

Museets besøgende og andre søfartsinteresserede er velkomne til at komme og benytte museets bøger og tidsskrifter enten til brug på stedet eller til udlån. En stor del af bibliotekets samling er på fjernmagasin, derfor vil det være en god ide, hvis man bestiller det på forhånd, mindst to uger før, hvis man ved, hvilket materiale man ønsker at læse i.

Biblioteket fungerer ligesom et folkebibliotek; man skal oprettes som låner, for at låne bøgerne med hjem, og der er som standard en måneds lånetid, hvilket kan forlænges, såfremt der ikke er reserveringer på bogen. Bøger kan kun lånes og afleveres fysisk her i videnscentret.

Museet har desuden en stor samling af ældre bøger, fra før 1900. Disse kan ikke hjemlånes, men kan findes frem og læses i på stedet.

Museets medarbejdere kan være behjælpelige med besvarelser af diverse forespørgsler. Man er også velkommen til at kontakte os telefonisk eller via e-mail.

Biblioteket har åbent den sidste torsdag i måneden, på nær juli og december, fra kl. 11-17. Der er gratis adgang til biblioteket. 

Søg i bibliotekets katalog her

Søhistoriske skrifter (182 KB) – komplet liste over de værker, der er udgivet i museets serie.

Tidsskrifter på M/S (256 KB) – komplet liste med beholdning over de tidsskrifter museet ejer.

Kontakt

Henriette Gavnholdt Jakobsen

Bibliotekar og billedarkivar

hg@mfs.dk

Søg i museets bibliotekskatalog her.

Biblioteket har åbent den sidste torsdag i måneden, på nær juli og december, fra kl. 11-17. Der er gratis adgang til biblioteket. 

Digitaliserede bøger og artikler

Få et samlet overblik over museets digitaliserede bøger samt årbøger.

Læs mere
Gå til top