

Maritime uddannelser
Er I fra en maritim uddannelse?
M/S Museet for Søfart definerer en maritim uddannelse ud fra uddannelses- og forskningsministeriets oversigt (de maritime uddannelser) samt undervisningsministeriets erhvervsuddannelse (Maritime håndværksfag).
Maritime uddannelser har store fordele på M/S Museet for Søfart
Studerende ved de maritime uddannelser har gratis adgang til museet ved fremvisning af gyldigt studiekort eller studierelateret sømandsuniform. Derudover kan skolerne bestille foredrag og rundvisninger til fordelagtige priser.
Kontakt museets bookingafdeling
Museets bookingafdeling hjælper gerne med at skræddersy en spændende dag på museet – hvad enten I er et lille hold eller flere hold, der kommer samtidigt. Tag kontakt til museets bookingafdeling på booking@mfs.dk eller 40 49 05 54, helst 14 dage i forvejen.
Giv nye studerende en unik introdag på M/S Museet for Søfart
”DER ER NOGET SYMBOLSK OG HISTORISK RELEVANT I AT AFHOLDE EN AF VORES INTRODAGE PÅ M/S MUSEET FOR SØFART. MUSEETS TEKNISKE FORHISTORIE SOM TØRDOK OG SELVE UDSTILLINGEN ER ET GODT OG SPÆNDENDE AFBRÆK I ET TÆT PAKKET PROGRAM”.
– Adjunkt, Maskinmesterskolen København.
Læs mere om praktiske informationer.
Læs mere om besøg på egen hånd.
Museets tilbud til maritime uddannelser
Museets undervisningsafdeling, M/S Undervisning, udvikler løbende undervisningstilbud specifikt til maritime uddannelser. Museet udbyder følgende foredrag og undervisningstilbud:
Tilbud 1
Book et undervisningslokale gratis
Der venter de studerende en sansemættet oplevelse, når undervisningslokalet byttes ud med prisvindende underjordisk arkitektur, skæve gulve, spil og interaktive udstillingsinstallationer på M/S Museet for Søfart. Museet, der er bygget rundt om en gammel tørdok, er blevet kaldt ”Danmarks smukkeste hul i jorden”, og i disse rammer vil de studerende stå ansigt til ansigt med søfarernes skæbner og søfartens betydning for Danmark og verden – både i fortiden og nutiden. Brug museet som undervisningslokale en time, flere timer eller en hel dag. Museet har følgende undervisningslokale til rådighed:
- Stort undervisningslokale med 139 siddepladser. Danmarks smukkeste auditorium på et svævende dæk spændt ud mellem tørdokkens vægge. Auditoriet er udstyret med det nyeste AV-tekniske udstyr.


Tilbud 2
Foredrag
Bestil et foredrag med en af museets dygtige medarbejdere. Foredraget giver en kort intro til museet og dykker derefter ned i et særligt søfartshistorisk emne, der binder tråd mellem fortid og nutid.
Museet udbyder følgende foredrag til maritime uddannelser:
- De sidste sejlskibe
- Sørøveri og piratromantik
- Når en sailor går i land…
- Kvinder om bord
- Forlist
- Sømanden fortæller
- Deltagerantal: Mellem 20 og 139 deltagere
- Pris: 700 kroner.
- Varighed: 30 -60 minutter.
- Målgruppe: Alle maritime uddannelser.
Tilbud 3
Rundvisning i museets udstillinger
Bestil en rundvisning i museets udstillinger med en af vores dygtige undervisere. Efter en kort intro til museet tager underviseren jer på en sansemættet rejse rundt i udstillingerne og flere hundrede års spændende søfartshistorie.
Museet udbyder følgende rundvisninger til maritime uddannelser:
- Deltagerantal: Mellem 10 og 30 deltagere pr. rundvisning (Der kan max bestilles 4 rundvisninger samtidig, men gerne flere efter hinanden).
- Pris: 700 kroner.
- Varighed: 60 minutter.
- Målgruppe: Alle maritime uddannelser.


Tilbud 4
Få dampundervisning på et rigtigt dampskib
Museets tætte samarbejdspartner Veteranskibsklubben S/S BJØRN står for et af Danmarks mest velbevarede dampskibe. Det gamle dampskib S/S BJØRN ligger til kaj ved Helsingør Havn, cirka 5 minutters gang fra M/S Museet for Søfart. Veteranskibsklubben består af pensionerede maskinmestre, sømænd og ingeniører med indgående kendskab til skibet og søfart generelt. De studerende vil om bord på dampskibet lære teori via førstehåndsoplevelser spækket med praktiske aktiviteter. På tætteste hold vil de få et indgående indblik i, hvordan termisk energi i vanddamp omdannes til mekanisk arbejde. Drift og vedligehold er også en del af undervisningen.
- Undervisere: Et antal pensionerede fagfolk fra veteranklubben S/S Bjørn
- Deltagerantal: Mellem 10-30 deltagere pr. forløb. Der kan bookes flere forløb samme dag, men ikke samtidigt
- Pris: 700 kroner.
- Varighed: 1-2 timer.
- Periode: Juni-september.
- Målgruppe: Alle maritime uddannelser.
”Uden mad og drikke duer sømanden ikke”
Husk at bestille forplejning i god tid i forbindelse med jeres undervisning på museet. I kan vælge at få jeres forplejning serveret i museets café eller i et undervisningslokale. Hvis I skal hurtigt ud af huset igen, kan I bestille forplejning to go. Læs mere om menuer og priser her

”Mange tak for en dejlig dag i Helsingør. Det var rigtigt spændende at opleve museet og S/S BJØRN.”
–Adjunkt fra SIMAC – Svendborg International Maritime Academy.
