Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. På vores website bruges cookies primært til trafikmåling og optimering af sidernes indhold
Modtaget!
Åbent i dag kl. 11:00 - 17:00.

2019 antologi fra museet

Kinafarerne

Mellem kejserens Kina og kongens København

Farewell and a thousand percent! lød ønsket om en god profit fra den kinesiske købmand, da den sidste danske Kinafarer forlod Canton i 1834.

I de foregående hundrede år havde kæmpestore fregatter fast sejlet mellem Danmark og Kina for at bringe den eftertragtede te, porcelæn og silke til Europa og velstand til kongens riger.

Det Danske Asiatiske Kompagni, der havde monopol på handelen, var rammen om et kulturmøde og erhvervseventyr, der næppe siden er set mage til i danmarkshistorien. Vældige formuer blev tjent i kolonialismens tid og var med til at opbygge København og rigernes velstand samt binde netværk sammen på tværs af kloden.

Kinafarerne – Mellem kejserens Kina og kongens København fortæller historien om de mennesker i Danmark, Norge og Kina, der gjorde den globale handel mulig i sejlskibenes tid – om lange sørejser, skatte tjent og mistet, sorg og glæde og om fascinationen af den forunderlige kinesiske verden.

Bogen er skrevet af museets inspektør Benjamin Asmussen og er nummer 78 i rækken af museets årbøger, udgivet siden 1942.

Bogen Kinafarerne – mellem kejserens Kina og kongens København udgives af Gads Forlag i samarbejde med M/S Museet for Søfart. For støtte til udgivelsen og forarbejdet vil vi gerne takke A/S D/S Orient’s Fond, M/S Museet for Søfarts Venner og S.C. Van Fonden.

i Berlingske. Læs hele anmeldelsen her. 

Gå til top