Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. På vores website bruges cookies primært til trafikmåling og optimering af sidernes indhold
Modtaget!
Åbent i dag kl. 11:00 - 17:00.

2019 bog fra museet

Kinafarerne

Mellem kejserens Kina og kongens København

Farewell and a thousand percent! lød ønsket om en god profit fra den kinesiske købmand, da den sidste danske Kinafarer forlod Canton i 1834.

I de foregående hundrede år havde kæmpestore fregatter fast sejlet mellem Danmark og Kina for at bringe den eftertragtede te, porcelæn og silke til Europa og velstand til kongens riger.

Det Danske Asiatiske Kompagni, der havde monopol på handelen, var rammen om et kulturmøde og erhvervseventyr, der næppe siden er set mage til i danmarkshistorien. Vældige formuer blev tjent i kolonialismens tid og var med til at opbygge København og rigernes velstand samt binde netværk sammen på tværs af kloden.

Kinafarerne – Mellem kejserens Kina og kongens København fortæller historien om de mennesker i Danmark, Norge og Kina, der gjorde den globale handel mulig i sejlskibenes tid – om lange sørejser, skatte tjent og mistet, sorg og glæde og om fascinationen af den forunderlige kinesiske verden.

Bogen er skrevet af museets inspektør Benjamin Asmussen og er nummer 78 i rækken af museets årbøger, udgivet siden 1942.

Bogen Kinafarerne – mellem kejserens Kina og kongens København udgives af Gads Forlag i samarbejde med M/S Museet for Søfart. For støtte til udgivelsen og forarbejdet vil vi gerne takke A/S D/S Orient’s Fond, M/S Museet for Søfarts Venner og S.C. Van Fonden.

i Politiken. Læs hele anmeldelsen her.


i Berlingske. Læs hele anmeldelsen her. 

”… en velskrevet fortælling om dansk pionerers handel med Kina (…) Bogen er smukt og instruktivt udstyret med et formidabelt billedmateriale. Det forstår forfatteren til fulde at udnytte.” – Information. Læs hele anmeldelsen her

“Bogen er en omarbejdet og fra engelsk oversat udgave af Benjamin Asmussens ph.d.-afhandling og præsenterer således for et større publikum den vigtige forskning, der foregår ved danske museer – i dette tilfælde M/S Museet for Søfart.” – Weekendavisen. Læs hele anmeldelsen her. 

”(…) Asmussen lægger for hele Kinahandelens historie en facitliste frem, som viser det tætvævede mønster i Danmark.” og ”Asmussen har evnen til at formidle. Og – han kan finde det store i det små.” – Magasinet Danmark-Kina.

Omtale i Kristeligt Dagblad 

 

Gå til top