Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. På vores website bruges cookies primært til trafikmåling og optimering af sidernes indhold
Modtaget!
Åbent i dag kl. 11:00 - 17:00.

Øresund på Langs

Træskibe, sejldug og duften af tjære og havluft… er du også med 12.-14. august 2022?

Øresund på Langs er Danmarks største fælles kapsejlads for træbyggede sejlførende fartøjer, uanset størrelse – og uanset om båden er et lyst- eller erhvervsfartøj.

Tilmeld dit fartøj her

Kort om sejladsen:

  • Selve kapsejladsen ØPL finder sted lørdag 13. august 2022, men udvides i 2022, så arrangementet i tillæg omfatter en kapsejlads om aftenen fredag 12. august, med start og mål ud for Svanemøllen i København, samt en såkaldt “gentlemans-kapsejlads” søndag 14.. august, fra Helsingør til København. Her sigter vi på at skabe rum for at rotere mandskab mellem de forskellige skibe/både.
  • Sejladsen er åben for alle klassiske træskibe, både og joller
  • Starten for ØPL lørdag går som tidligere i Svanemøllebugten ud for Tuborg Havn i København, med mållinje lige syd for Helsingør. Distancen er i lige linje er ca. 18 sømil, men banen kan indeholde flere rundingsmærker undervejs, og dermed blive en del længere. Første start går ca. kl. 9. Der bliver flere løb, tilpasset de forskellige størrelser fartøjer.
  • Der er havneaktiviteter og fest i Helsingørs Historiske Havn lørdag eftermiddag og aften. Morgenmad i Hal 16 og adgang til M/S Museet for Søfart og Værftsmuseet søndag den 14. august er inkluderet i tilmeldingsafgiften.
  • Nærmere information løbende her på hjemmesiden – følg også sejladsens Facebookside.
  • Kapsejladsen arrangeres af Foreningen Maritimt Værksted Hal16 i samarbejde med M/S Museet for Søfart, samt Kjøbenhavnske Træsejlere.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Mette Brask på mb@mfs.dk eller Nicolai Vædele på nicolaiv@yahoo.com.

Vi hører også gerne fra dig, hvis du sidder inde med gode ideer til videreudvikling af sejladsen.

 

Praktiske oplysninger
Deltagere: Træskibe, træbåde, træsmakker og træjoller, der fremdrives udelukkende ved hjælp af sejl. Historiske stålfartøjer kan også tilmelde sig.

Kapsejlads: Se ”Sejladsbestemmelserne”

Klasser: Se ”Sejladsbestemmelserne”

VHF: Kanal 77. Ved anløb af Helsingør Historisk havn: Kanal 12.

Dommer: Sune Blinkenberg +45 23 35 22 39
Meddommere: Thorbjørn Joest Andersen +45 26 39 35 03 og Henrik Effersøe +45 40 88 19 00
Dommerbåd: Annonceres senere.

Skippermøde: Der afholdes ikke fælles skippermøde før sejladsen. Der kan evt. afholdes VHF-skippermøde på kanal 77. Følg oplysninger på Hal 16 Facebook-side og via mail til fartøjerne

Anløb af Helsingør historisk havn: Fartøjerne ligger ved flydebroer, i træskibsdokken og foran Kulturvæftet samt ved ”bølgebryderen”. Se oversigtskort. Kanal 12 ved anløb. Deltagende fartøjer kan ligge gratis i havnen i en uge.

Færgetrafik: Bemærk og respekter færgetrafikken fra FORSEA-færgerne Sikkerhedszonen syd for færgehavnen og statshavnen SKAL respekteres, således at indsejling i havnen sker fra NØ.

Bugserfartøj er klar til assistance fra kl. 13 ved Helsingør havn. Bugsering sker som følger mht. ansvarsfordeling: Hvert skib hæfter selv for eventuel skade (kasko/ansvar) opstået under slæb. Kontaktinfo til bugserfartøj opdateres.

Middag: Der er middag med præmieuddeling og underholdning for tilmeldte deltagere. Middagen afholdes i Hal 16. Se kort. Bar betales med kontanter eller Mobilepay.

Museet for Søfart: Mod forevisning af dette program er der gratis adgang til Museet for Søfart, søndag den 14. august samt deltagelse i omvisning.

Sponsorer: Øresund på langs har fået støtte fra Helsingør kommune, Helsingør Handel og Kvickly Helsingør. Præmier er sponsoreret af Kronborg Marine, Foreningen Maritimt Værksted Hal 16, M/S Museet for Søfart, samt Helsingør Vinhandel.

Toiletter: Der findes toiletter i Kulturværftet (i åbningstiden), toiletvogn med tre toiletter på østsiden af Kulturværftet ved Hal 17. Under middagen anvendes toiletter i Madmarkedet i Hal 21A mellem madmarkedet og Hal 16. Der findes endvidere bad og toiletter i Helsingør Nordhavn

Overskud: Eventuelt overskud fra Øresund på langs går ubeskåret til arbejdet med at bevare den maritime kulturarv i Foreningen Maritimt Værksted Hal 16

Arrangementskomite: Henrik Effersøe (+45 40 88 19 00), Nicolai Juel Vædele (+45 21 37 19 89), Ulla Tofte (+ 45 20700146), Mette Brask (+45 60581138)

Program

Et detaljeret program sendes ud til alle deltagerne efter tilmeldingsfristen d. 1. august.

Fredag 12. august 2022

Samling i Svanemøllehavnen. Gratis havnepladser.

Kjøbenhavnske Træsejlere arrangerer kapsejlads med start kl. 18.00

Efter fredagens kapsejlads mødes vi i Jomsborg (K.A.S. klublokaler, som er åbne fra kl. 19.30) til pølse-og ostebord.
Vi dækker op til sejlerhistorier, fredagshygge og ØPL- opvarmning.

Vi glæder os til at se dig og dine sejlervenner.

Lørdag 13. august 2022

Øresund på Langs- kapsejladsen

09:00: Første start går ud for Tuborg Havn. Banen udmeldes på forhånd via Facebook, mail og VHF. Se starten for de enkelte skibs-/ bådklasser i sejladsbestemmelserne.

13.00- 16.00: Mål ved Snekkersten Havn. Mulighed for at følge kapsejladsen fra kajen.

13.00-16.00: Kronborgs kanoner saluterer ved indsejlingen til Helsingør Havn.

16.00: Alle fartøjer er på plads og fortøjet i Historisk Havn Helsingør. Her er der åbne skibe for publikum, med info-plakater på alle fartøjerne. Der vil løbende over dagen være jollesejlads med gæster i Helsingør Havn.

19.00: Festmiddag, præmieuddeling og musikband.

Søndag 14. august 2022

08.00-10.00: Fælles morgenmad i Hal 16

11.00: Første start på uformel kapsejlads til København.

Der sejles fra Historisk Havn i Helsingør baseret på omvendt respitberegning, således at de langsomste både sætter fra kajen først og de hurtigste til sidst.
Målstregen er ud for fiskerihavnen i Svanemøllebugten mellem rød bøje og østmærke umiddelbart vest herfor. Systemet sørger for, at vi alle ankommer nogenlunde samtidigt.

Deltagende både kan eventuelt aftale at bytte gaster, så der er mulighed for at sejle en anden båd på tilbageturen end på udturen.

Vi mødes i museumshavnen 10.45 ud for Heto, hvor de deltagende både får deres afgangstider baseret på respitberegningen.

Første/langsomste afgår fra kajen i museumshavnen kl. 11.00.

Sådan tilmelder du dig sejladsen:

Først tilmelder du fartøjet, derefter bookes madbilletter til festmiddagen.

Fartøjstilmelding – tilmelding lukker d. 1. august 2022!

Tilmeldingen er gyldig så snart tilmeldingsgebyret for fartøjet (150 kr.) er betalt.

Bankinfo:

Reg.nr. 0550, konto.nr. 0000125892 (Øresund på Langs v. Sparekassen Sjælland-Fyn)

Du kan også bruge MobilePay: 27385

Mærk overførslen “SKIBETS NAVN + ØPL

Madbilletter (TRYK HER) 

Festmiddagen koster 280 kr. pr. person (børn under 12 år: 125 kr.)

Bankinfo:

Reg.nr. 0550, konto.nr. 0000125892 (Øresund på Langs v. Sparekassen Sjælland-Fyn

Du kan også bruge MobilePay: 27385

Mærk overførslen “SKIBETS NAVN + Fest

Der kan bestilles madbilletter helt frem til 10 dage før kapsejladsen – dvs. d. 02. august 2022

International bankoverførsel:
IBAN: DK5205500000125892

SWIFT:  SWESDK22

Kort om ØPL’ historie:

Det første Øresund på Langs blev sejlet i 2018. I 2022 bliver det altså femte gang startskuddet går. Det bliver også første gang, vi udvider eventet til en hel weekend.

Vi lægger ud med aftenkapsejlads ud for Svanemøllen fredag. Selve ØPL sejles lørdag, som tidligere. Distancen (Svanemøllen – Helsingør) er forholdsvis kort ­(ca. 18 sømil), men vi satser på at gøre sejladsen mere intens og interessant ved at indføre flere rundingsmærker undervejs.

Deltagerne lander i en havn med et helt særligt maritimt miljø og historiske, kulturelle omgivelser. En væsentlig del af oplevelsen er festen om aftenen i Hal 16, i de gamle værftsbygninger. Her serverer vi virkelig god mad og byder på festlig, maritim musik.

Søndag er der fælles morgenmad, og vi inviterer efterfølgende til uformel kapsejlads til København. Deltagerne får gratis adgang til et af verdens flotteste maritime museer, M/S Museet for søfart, som er bygget ind i en af skibsværftets gamle tørdokker ved Kronborg Slot. Der er også gratis adgang til værftsmuseet, som ligger i de gamle værftsbygninger.

Resultater ØPL 2021

Resultater ØPL 2020

Resultater ØPL 2019

Resultater ØPL 2018

 

Gå til top