Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. På vores website bruges cookies primært til trafikmåling og optimering af sidernes indhold
Modtaget!
Åbent i dag kl. 11:00 - 18:00.

Kapsejladsen
Øresund på Langs

Træskibe, sejlduge og duften af havluft
Øresund på Langs er Danmarks største kapsejlads for træbyggede sejlførende fartøjer, uanset størrelse og uanset om din båd er et lyst- eller erhvervsfartøj.
Alle træskibe er hjertelig velkomne!

Og er din båd af glasfiber så kom alligevel og oplev alle de maritime oplevelser som Helsingør har at byde på.

Resultat fra ØPL i 2019!
Efter nogle sene aflysninger stillede 36 bevaringsværdige træbyggede fartøjer til start til Øresund på Langs 2019 – den længe ventede resultatliste kan læses her: Resultater ØPL 2019

Resultater og tilmeldte fartøjer fra ØPL 2018 kan læses her: Resultater ØPL 2018

Vi gør det igen!

Lørdag den 8. august 2020 mødes klassiske spidsgattere, meterbåde og skærgårdskrydsere med tremastede skonnerter, tomastede galeaser og sprydstagejoller til en stor kapsejlads på Øresund. Hvis dit fartøj er bygget af træ og drevet for sejl, så er dette kapsejladsen for dig!

Den efterfølgende uge vil stå i det maritime tegn, i dagene op til fejringen af det vigtigste maritime erhverv i Danmark gennem 400 år, nemlig Øresundstolden, når der afholdes Sundtoldsmarked lørdag d. 15. august 2020.

Det er nu tredje gang i nyere tid at Øresund bliver fyldt med flotte gamle træskibe og klassiske sejlbåde og joller til fælles kapsejlads. Kapsejladsen er en unik mulighed for at opleve de traditionelle og klassiske fartøjer dyste i forskellige løb og klasser i sundet.

Sidste år var anden gang kapsejladsen blev afholdt og blev en stor succes med 36 fartøjer og næsten 200 deltagere samt stor præmieuddelingsfest i det Maritime Værksted Hal16

Starten går ud fra Tuborg Havn i København. Afhængig af vejr og vind lægger løbskomiteen en rute op igennem Sundet, eventuelt med Hveen om bagbord og med mål lidt syd for Helsingør.

Efter kapsejladsen mødes alle fartøjer og besætninger i Helsingør havn igen til præmieuddeling og fest i de gamle værftshaller. Helsingør havn nedenfor Kronborg, Museet for Søfart og Kulturværftet bliver fyldt med skønne skuder, lakerede master og glade søfolk og kapsejlere efter kapsejladsen. Der bliver flere aktiviteter og masser at opleve for byens borgere.

Kapsejladsen arrangeres af Foreningen Maritimt Værksted Hal16 i samarbejde med M/S Museet for Søfart, Kjøbenhavnske Træsejlere samt TS Træskibs Sammenslutningen og er åben for alle klassiske træskibe, -både og -joller. Der forventes mellem 50 og 80 fartøjer i alle klasser med besætninger på mellem 3 og 20 personer, og vi vil i år søge at udvide sejladsen med mange flere udenlandske fartøjer.

Program

Kommer snart!

Tilmelding:

Du tilmelder dit fartøj og besætning ved at udfylde denne formular (TRYK HER) og indbetale tilmeldingsgebyret.

Kapsejladsgebyr:
EARLY BIRD før 1. maj 100 kr.
Efter 1. maj 150 kr.
Til reg. 0550 og konto.nr. 125892 (Øresund på Langs v. Sparekassen Sjælland-Fyn) el. MobilePay 27385
Mærk overførslen “SKIBETS NAVN + ØPL
Festmiddag:
EARLY BIRD før 1. maj: 250 kr. pr. pers. / 100 kr. barn u. 12 år.
Efter 1. maj 280 kr. pr. pers. / 125 kr. barn u. 12 år.
Til reg. 0550 og Konto.nr. 125892 (Øresund på Langs v. Sparekassen Sjælland-Fyn) el. MobilePay 27385

Mærk overførslen “SKIBETS NAVN + Fest

International bankoverførsel til:
IBAN: DK5205500000125892
SWIFT:     SWESDK22

Eftertilmelding af madbilletter:
Er I i tvivl om hvor mange I bliver til spisning? Så bare rolig, der kan nemlig eftertilmeldes madbilletter helt frem til 10 dage før kapsejladsen – dvs. d. 29. juli 2020. Eftertilmelding sker ved at sende en mail til Nicolai Juel Vædele: nicolaiv@yahoo.com eller Casper Iversen: ci@mfs.dk

Har du yderligere spørgsmål så send en mail til ci@mfs.dk

Information:

Kapsejladsen Øresund på Langs finder næste gang sted lørdag d. 8. august 2020.

Starten går ud for Tuborg Havn i København med mållinje syd for Helsingør. Fest og havneaktiviteter løber af stablen i Helsingør lørdag aften og hele søndagen. Morgenmad i Hal 16 og adgang til M/S Museet for Søfart og Værftsmuseet søndag den 9. august er inkluderet i prisen.
Dertil vil der blive arrangeret to gratis rundvisninger i M/S Museet for Søfarts særudstilling “Frihedens Værksted” om Troels Kløvedal, søndag d. 9. august.
I den følgende uge er der maritimt tema i Helsingør, afsluttende med det historiske Sundtoldsmarked, som fejrer Helsingørs over 400-årige status som sundtoldsby.

Nærmere information følger her på hjemmesiden og på Hal 16s facebookgruppe.

Maritim uge i Helsingør!

Den efterfølgende uge 33 vil stå i det maritime tegn, i dagene op til fejringen af det vigtigste maritime erhverv i Danmark gennem 400 år, nemlig Øresundstolden, når der afholdes Sundtoldsmarked lørdag d. 15. august 2020.

For spørgsmål kontakt Casper Iversen på ci@mfs.dk eller Nicolai Vædele på nicolaiv@yahoo.com for yderligere information, eller hvis DU sidder inde med gode ideer og input til denne maritime sundtoldsuge i Helsingør!

 

Tilmeldte fartøjer til Øresund på Langs 2020

Læs mere om alle de tilmeldte fartøjer via dette link

11 fartøjer tilmeldt pr. 12. februar, fordelt på:

>50 BRT
ZAR af København

20-50 BRT
HJALM af Holbæk
HAWILA af Dragør

10-20 BRT
ANNA (Ostebåden)
TRE VENNER

5-10 BRT

Kuttere

Spidsgattere
HETO

Hurtige både
MARSK
JUNIE
BIRGIT
JUNIE

Store både
VERA

Folkebåde
KIRA, FD 471

Smakkejoller

Hovedsponsor:

Præmiesponsorer:

M/S Museet for Søfart
Helsingør Vinhandel
I.T. Spiritus
Borgerkroen
Kronborg Marine; Helsingør
Greisholm Guld og Sølv
Foreningen Maritimt Værksted Hal 16
Tegnestuen Kronværk v. Kasper Lyneborg

Arrangørerne:

 

Gå til top