Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. På vores website bruges cookies primært til trafikmåling og optimering af sidernes indhold
Modtaget!
Åbent i dag kl. 11:00 - 17:00.

HAWILA

ENGLISH: go to www.hawilaproject.org and get to know HAWILA!

HAWILA er en 34m lang to-mastet galease, som er bygget i Norge i 1935 som isbryder. HAWILA har med sine 9 sejl tilsammen 390 m2 sejlareal, når de alle er oppe. I 2014 blev skibet fundet af en gruppe venner, som begyndte at restaurere skibet, og HAWILA blev dernæst doneret til den nyoprettede non-profit organisation, Hawila Project. I maj 2017 begyndte HAWILA at samarbejde med M/S Museet for Søfart og Maritim Værksted Hal 16 i Helsingør.

Hawila Project er en non-profit organisation, som ejer skibet HAWILA. Hovedvisionen for organisationen er at engagere og bygge bro mellem forskellige kystfællesskaber ved at transportere lokale produkter med vind. Hawila Project stræber efter at forene transport af produkter med en undervisningsplatform, der informerer om globaliseringens problematikker og udfordrer det nuværende system af fødevarer.

Hawila Project er drevet af frivillige og blev lanceret i vinteren 2014 for at vedligeholde, renovere og sejle HAWILA. Vi rummer forskellige aktiviteter, fra fysisk arbejde, som er påkrævet for at vedligeholde og restaurere skibet, til at organisere events ombord. Derudover etableres et samarbejde med lokale og internationale organisationer for at udvikle projekter, der strækker sig fra scenekunst og uddannelse, til grøn og langsom transport.

På land er et af HAWILAs tilhørssteder Hal 16 i Helsingør. Det er stedet, hvor skibets rigning er opmagasineret over vinteren, og hvor besætningen og de frivillige benytter sig af værkstedet. Hawila Project er glade for at være en del af denne maritime tradition og håndværk.

HAWILA i 2019: I år vil HAWILAs dygtige gruppe af frivillige, udføre arbejde med træ og rigningen i Hal16 for at forberede HAWILA til denne sommers eventyr. I år skal HAWILA og besætningen turnere i skandinaviske havne med cirkuskollektivet “Acting for Climate”, som vil transformere HAWILA til en performativ scene med forestillingen “Into the water”. Forestillingens tema er vand, klimaforandringer og bæredygtighed.

Mere information omkring HAWILA og den sejlende cirkus turné kan findes på hjemmesiden  www.hawilaproject.org

Acting for Climate Presents:

«Into the Water»

– en nycirkusforestilling om hvordan vi sammen kan skabe en bæredygtig fremtid.

Klimakrisen kan ofte blive lidt overvældende.

«Into the Water» er derimod en fejring af livet og de muligheder som findes i et bæredygtigt samfund. Med akrobatik, leg, body percussion, et fantastisk sejlskib og klimaengagement vender vi verden på vrangen. Publikum inviteres ind i vores verden på sejlskibet HAWILA, til en forestilling hvor ingenting er umulig, og til en kunstnerisk udforskning af hvordan vi alle kan bidrage til en mere klimavenlig hverdag.

Acting for Climate er et nycirkus- og teaterkompagni som kombinerer kunst og miljøtematikker. Årets forestilling «Into the Water» har premiere 30. juni 2019, og tager efterfølgende på nordisk turné med sejlskibet HAWILA.

Velkommen!

«Into the Water» er et samarbejde mellem Acting for Climate og The Hawila Project, og er støttet af Norsk Kulturråd, Nordisk Kulturfond, Statens Kunstfond Danmark, Erasmus+ Aktiv Ungdom, og Oslo Europeisk Miljøhovedstad.

 

English:

«Into the Water»

– a contemporary circus performance on how we together can create a sustainable future.

The climate crisis can often be overwhelming.

The performance “Into the Water” is on the contrary a celebration of the possibilities that lie within a sustainable way of living. Using acrobatics, games, body percussion, a beautiful sail ship, and climate activism, we aim to turn the world upside down. We invite the audience into our world at the sailship Hawila, to a performance where nothing is impossible, and to an artistic exploration in how we all can contribute to a a sustainable future.

Acting for Climate is a contemporary circus and theatre company combining art and sustainability. The performance project «Into the Water», premiering June 30th 2019 in Copenhagen, will go on a Nordic tour aboard the sail ship HAWILA.

Welcome!

“Into the Water” is a co-operation between Acting for Climate and the Hawila Project, and is made possible through the generous support from Statens Kunstfond Danmark, Norsk Kulturråd, Nordisk Kulturfond, Erasmus+ Aktiv Ungdom, and Oslo Green Capital 2019.

Web: www.actingforclimate.com | Facebook/Instagram: actingforclimate

Gå til top