Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. På vores website bruges cookies primært til trafikmåling og optimering af sidernes indhold
Modtaget!
Åbent i dag kl. 11:00 - 18:00.

Kommende arrangementer i Maritimt Værksted Hal 16

  • 9. Marts: Undervisningsaften om Linolie og linoliemaling

Hvis du er nysgerrig og gerne vil lære mere om hvordan du aktivt kan bruge linolie og linoliemaling i dine projekter, så inviterer Hal 16’s Maritime Aftenskole til en undervisningsaften om linolie og linoliemaling.

Vi har inviteret to meget erfarne og kyndige eksperter til at videregive deres erfaringer og undervise.

Det er Dansk forening for Ældre Lystfartøjers formand Simon Bordal, skipper og tidligere ejer af Spray og forfatter til bogen “Et linoliesystem til træbåde” og Morten Milthers, bestyrelsesmedlem i Træskibs Sammenslutningen, skipper og ejer af Ostebåden Anna af Bøgeskov. Begge har arbejdet aktivt med skibsbevaring og restuarering i årevis og gjort sig mange praktiske erfaringer.

Linolie og linoliemaling er meget anerkendt til klassiske træskibe og både og har været anvendt i Danmark til overfladebehandling af indvendigt og udvendigt træ både på huse og træskibe siden 1600-tallet og frem til 1950-erne. Siden gik det lidt i glemmebogen, men nu er man igen for alvor ved at anerkende hvor formidabelt et produkt linolie er.

Undervisningsaftenen henvender sig til alle der vil blive klogere på traditionelle metoder til restaurering og bevaring af ældre fartøjer, men er også relevant til ejere af fredede eller bevaringsværdige huse.

Program:
Kl. 19.00 Velkommen til Hal 16’s maritime aftenskole
Kl. 19.10 En introduktion til “Et linoliesystem for Træbåde” ved Simon Bordal med erfaringer fra Frederikssundbåden Spray og kutteren Saxon
kl. 20.00 Kaffe/The
kl. 20.15 Restaureringen af Ostebåde Anna af Bøgeskov med brug af linolie og linolemaling ved Morten Milthers
kl 21.00  Spørgsmål og praktiske råd
KL 21.30 Tak for i aften

Pris:
Medlemmer af Maritimt Værksted Hal 16: Gratis
Ikke medlemmer: 75 kr., som betales kontant eller med Mobilepay i døren

 

August:

8. august: Kapsejlsen Øresund på langs

Se mere og tilmeld dit sejlførende træfartøj på https://mfs.dk/historisk-havn/oeresundpaalangs/

Gå til top