Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. På vores website bruges cookies primært til trafikmåling og optimering af sidernes indhold
Modtaget!

”Kunsten ved livet er at få drømmene og virkeligheden til at passe sammen” – Troels Kløvedal

Udstillingen

Udstillingen “Frihedens Værksted” sætter fokus på livet og rejserne med Nordkaperen. I udstillingen kan du bl.a. opleve klip fra rejserne med Nordkaperen og ikke mindst en lang række af Troels Kløvedals private ejendele. Udstillingen kan opleves til og med 16. august 2020.

Læs mere

Du kan læse Mikkel Behas åbningstale her

Arrangementer 

Med et stort arrangementsprogram i rejsens og selvrealiseringens navn håber vi at inspirere og opfordre andre til at drømme, rejse og søge friheden. Litteratur, musik, håndværk, astronomi, historie – og ikke mindst glæden ved at sejle – er nogle af de emner, vi tager op igennem udstillingsperioden.

Læs mere

Kløvedal for børn

I hele udstillingsperioden står museets familieområde, DRØMMESKIBET, i Kløvedal og Nordkaperens tegn. Gå på jagt efter Nordkaper-ungernes hemmeligheder, mal dit helt eget bovmaleri på Nordkaperen, byg dit eget drømmeskib – eller bliv hippie for en dag, når du dykker ned i Kløvedals vadsæk fra de tidlige år med Nordkaperen.

Læs mere 

Rundvisning

Kom på rundvisning i udstillingens to dele; KLØVEDALS LIVSREJSE, og KLØVEDALS SKATKAMMER.

Læs mere

Gratis introduktion til udstillingen
Tirsdag – fredag kl. 11.30-11.45 og søndag kl. 13-13.15. Vi mødes i museets foyer og går i samlet flok til udstillingen, hvor der gives en kort introduktion til udstillingen på ca. 15 minutter. Derefter opleves resten af udstillingen på egen hånd.

Kaffe, kage & ‘Frihedens Værksted’

Entré til museet, rundvisning i ‘Frihedens Værksted’ (60 min.), kaffe og banankage a la Nordkaperen i M/S Café.

Frokost & ‘Frihedens Værksted’

Entré til museet, rundvisning i ‘Frihedens Værksted’ (60 min.), 2 stk. hjemmelavet smørrebrød i M/S Café.

Læs mere

M/S Café

Besøg M/S Café og smag Grøndals delikatesse-fiskekonserves, og snacks med kippers og nordkapers.

Prøv også banankage a la Nordkaperen med chokolade og citrus.

Læs mere 

Med et Klub eller Klub+ medlemskab får du 10% rabat i museets café. 

M/S Butik

I M/S Butik finder du Troels Kløvedals bøger for voksne og børn, sjove og praktiske maritime gaveidéer, lækre fiskekonserves og smukt kvalitetstøj, udviklet i samarbejde med kendte designere.

Læs mere 

Med et Klub eller Klub+ medlemskab får du 10% rabat i museets butik. 

Undervisning

”Slip DRØMMENE fri”: Inspireret af Kløvedals eventyrlyst slipper eleverne fantasien løs og sætter kurs mod fjerne kyster eller på rumfartsrejse til solen.

(2)”Podcast-workshop: Fortælleglæde, eventyrlyst og drømme” er et sanseligt undervisningsforløb for 7. klasse, der foregår midt i udstillingen ”FRIHEDENS VÆRKSTED – Kløvedal og livet med Nordkaperen”.

OBS! Fra 1. november. 

Udstilling til dit bibliotek

Udstillingen rummer de samme temaer, som ”Frihedens Værksted”, men vil ikke indeholde genstande, der kræver montrer og afskærmning. Udstillingen vil være stærk visuel og båret af fotos, kunst og tegninger samt udvalgte citater fra Troels Kløvedals forfatterskab.

Udstillingen i digital format
Udstillingen i trykklare format
Om Troels Kløvedal
Livet på Nordkaperen

Book en byvandring 

TROELS KLØVEDALS HELSINGØR – og oplev det gamle værftsområde, hvor Kløvedal kom i lære som 16-årig og besluttede sig til at tage ud at sejle. Byvandringen udbydes af Helsingør Bys Museum/Værftsmuseet og bestilles direkte her.

Lyt og læs

Husk at lytte til DR-journalist, Susanna Sommers prisbelønnede podcast-serie i 5 afsnit: DRØMMENES KAPTAJN, der kan downloades her.

Læs eller genlæs også den anmelderroste erindringsbog ’Den tynde hud – erindringer om en barndom og opvækst’, der kan købes i museets butik.

Presse

Du kan finde pressefotos her

Presseforespørgsel: Kontakt Kamma Kronborg, kamma@kronborgkommunikation.dk

Gå til top