Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. På vores website bruges cookies primært til trafikmåling og optimering af sidernes indhold
Modtaget!

”Kunsten ved livet er at få drømmene og virkeligheden til at passe sammen” – Troels Kløvedal

Udstillingen

Udstillingen “Frihedens Værksted” sætter fokus på livet og rejserne med Nordkaperen. I udstillingen kan du bl.a. opleve klip fra rejserne med Nordkaperen og ikke mindst en lang række af Troels Kløvedals private ejendele. Udstillingen kan opleves til og med 31. oktober 2020.

“Hvis man fik rejsebacillen i kroppen af at høre eller læse om hans ture på verdenshavene, er der mere pirring at hente…”  Politiken

Læs mere

Du kan læse Mikkel Behas åbningstale her

Køb et årskort til museet og få fri entré

Arrangementer 

Med et stort arrangementsprogram i rejsens og selvrealiseringens navn håber vi at inspirere og opfordre andre til at drømme, rejse og søge friheden. Litteratur, musik, håndværk, astronomi, historie – og ikke mindst glæden ved at sejle – er nogle af de emner, vi tager op igennem udstillingsperioden.

Læs mere

Kløvedal for børn

I hele udstillingsperioden står museets familieområde, DRØMMESKIBET, i Kløvedal og Nordkaperens tegn. Gå på jagt efter Nordkaper-ungernes hemmeligheder, mal dit helt eget bovmaleri på Nordkaperen, byg dit eget drømmeskib – eller bliv hippie for en dag, når du dykker ned i Kløvedals vadsæk fra de tidlige år med Nordkaperen.

Læs mere 

Rundvisning

Kom på rundvisning i udstillingens to dele; KLØVEDALS LIVSREJSE, og KLØVEDALS SKATKAMMER.

Læs mere

Kaffe, kage & ‘Frihedens Værksted’

Entré til museet, rundvisning i ‘Frihedens Værksted’ (60 min.), kaffe og banankage a la Nordkaperen i M/S Café.

Frokost & ‘Frihedens Værksted’

Entré til museet, rundvisning i ‘Frihedens Værksted’ (60 min.), 2 stk. hjemmelavet smørrebrød i M/S Café.

Læs mere

M/S Butik

I M/S Butik finder du Troels Kløvedals bøger for voksne og børn, sjove og praktiske maritime gaveidéer, lækre fiskekonserves og smukt kvalitetstøj, udviklet i samarbejde med kendte designere.

Læs mere 

Med et Klub eller Klub+ medlemskab får du 10% rabat i museets butik. 

Undervisning

”Slip DRØMMENE fri” er et undervisningsforløb, der vækker både eventyrlyst, fortælleglæde og drømme hos eleverne, og som udfordrer dem til at arbejde selvstændigt ud fra egne interesser og muligheder. Undervisningsforløbet er tværfagligt og målrettet dansk- og historiefagets fællesmål, herunder historiefagets kanonpunkt ”Colombus”

”Podcast-workshop: Fortælleglæde, eventyrlyst og drømme” er et sanseligt undervisningsforløb for 7. klasse, der foregår midt i udstillingen ”FRIHEDENS VÆRKSTED – Kløvedal og livet med Nordkaperen”.

Læs mere her.

Udstilling til dit bibliotek

Udstillingen rummer de samme temaer, som ”Frihedens Værksted”, men vil ikke indeholde genstande, der kræver montrer og afskærmning. Udstillingen vil være stærk visuel og båret af fotos, kunst og tegninger samt udvalgte citater fra Troels Kløvedals forfatterskab.

Udstillingen i digital format
Udstillingen i trykklare format
Om Troels Kløvedal
Livet på Nordkaperen

Book en byvandring 

TROELS KLØVEDALS HELSINGØR – og oplev det gamle værftsområde, hvor Kløvedal kom i lære som 16-årig og besluttede sig til at tage ud at sejle. Byvandringen udbydes af Helsingør Bys Museum/Værftsmuseet og bestilles direkte her.

Lyt og læs

Husk at lytte til DR-journalist, Susanna Sommers prisbelønnede podcast-serie i 5 afsnit: DRØMMENES KAPTAJN, der kan downloades her.

Læs eller genlæs også den anmelderroste erindringsbog ’Den tynde hud – erindringer om en barndom og opvækst’, der kan købes i museets butik.

Presse

Du kan finde pressefotos her

Presseforespørgsel: Kontakt Siw Aldershvile Nielsen, san@mfs.dk

Gå til top