Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. På vores website bruges cookies primært til trafikmåling og optimering af sidernes indhold
Modtaget!
Åbent i dag kl. 11:00 - 17:00.

Tag på eventyr med DRØMMESKIBET – M/S Museet for Søfarts 400 m2 store maritime legeunivers.

I det store legemotorskib DRØMMESKIBET kan hele familien være med.
Kravl ind i motorrummet og tjek at alt virker. Hjælp kaptajnen med at laste skibet og holde kursen. Sæt gang i maskintelegrafen, når skibet skal op i fart – og prøv at holde balancen i messen, når det hele gynger. Kravl helt op i stævnen og hold øje med hajer og søuhyrer – eller tag en slapper i sømandens hængekøje, mens I navigerer efter stjernerne.

 

Børn, med betalende voksne, har gratis adgang til DRØMMESKIBET og resten af museet. 

Børn må ikke opholde sig i DRØMMESKIBET og Sømandsværkstedet uden deres voksne. 

Man må ikke afholde private arrangementer i DRØMMESKIBET. Ønsker du at afholde børnefødselsdagsarrangement, så se her.

Daginstitutioner og skoler skal booke adgang til DRØMMESKIBET og Sømandsværkstedet inden et museumsbesøg. Det er ikke muligt at booke i skoleferier. Læs mere om booking og priser her (scroll ned på siden). 

Projektet er udviklet af M/S Museet for Søfart i samarbejde med Legeskibet v. Gerlev Idrætshøjskole, Gerlev Center for Leg & Bevægelse, CISC (Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund), Georg Stage og Sejlmager Hansens Eftf. ved Helle Barner.

DRØMMESKIBET er støttet af:

DRØMMESKIBET er designet af designstudiet Proudlypresent.

Illustrationer af Michael Bo Jensen.

HVAD KAN MAN I DRØMMESKIBET?

Syng og klæd jer ud som ægte sømænd

Kan du lide at synge? I vores sømandskaraoke kan både børn og voksne få brugt stemmebåndene til en række uopslidelige sømandsklassikere.

Fyr op under kedlerne!

I kan også trække i dragterne og klæde jer ud som kaptajn, kok eller fyrbøder.

Tag i Sømandsværksted

I weekender og ferier kan du i sømandsværkstedet bygge dit helt eget drømmeskib – og du får dine kreationer med hjem. Drømmeskibskaptajner hjælper til og fortæller om det maritime håndværk.

Op til 12 år i selskab af en voksen.

Sømandsværkstedet holder åbent i weekender og ferier fra kl. 11.30-16.30. (NB! Vinterferien er i uge 7) I sommerferien til kl. 17.30. 

Tågehorn, kompas og en rigtig havfrue! 

Få et kompas, en vindmåler, et tågehorn og andre maritime genstande mellem hænderne og bliv klogere på, hvordan de bliver brugt til søs.

Og oplev en rigtig havfrue – halv haj, halv kvinde!

For fuld damp eller med røven i vandskorpen?

Lad bølgerne gå højt når I tester sømandsudtryk og laver nye selv.

Hvad betyder det mon at levere en bredside?

I DRØMMESKIBET kan børn fra 2 til 10 år lege med hinanden og sammen med voksne i et eventyrligt, poetisk legeunivers, der formidler glæden ved det maritime og havet gennem bevægelse, leg, fortællinger og håndværk.

DRØMMESKIBET og resten af museet er gratis for børn, med betalende voksne.

PRAKTISK INFO

Hvor finder jeg DRØMMESKIBET?

Alle veje fører til DRØMMESKIBET! Følg vejen rundt i udstillingen, indtil du møder galionsfigurerne. Til højre for dem finder du museets glasbroer og DRØMMESKIBET. Du kan også gå ned ad museets foyertrappe i museumsbutikken, så kommer du til DRØMMESKIBET. Og du kan altid spørge ved indgangen.

Hvad koster det?

Museet og DRØMMESKIBET er gratis for børn. Vil man bygge sit eget drømmeskib i DRØMMESKIBETS værksted, koster det 45 kr. pr. stk.

Er DRØMMESKIBET for alle?

DRØMMESKIBET er for børn i alderen 2 til 10 år samt deres forældre og bedsteforældre. Der vil være meget intuitiv leg for de mindre børn på selve DRØMMESKIBET og ordlege, sømandskaraoke, studiesamlinger og workshops for de lidt større børn – og de voksne.  Skoler og daginstitutioner har IKKE adgang til DRØMMESKIBET og Sømandsværkstedet på egen hånd.

Må vi have klapvognen med?

Ja, I må godt have klapvognen med på museet og ved DRØMMESKIBET, så længe den ikke står i vejen for de øvrige gæster.

Gå til top