Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. På vores website bruges cookies primært til trafikmåling og optimering af sidernes indhold
Modtaget!
Åbent i dag kl. 11:00 - 17:00.

Sænkningen af Wilhelm Gustloff

På 30-året for Scandinavian Star-katastrofen dykker vi med en foredragsrække ned i en række voldsomme og kontroversielle forlis, som for altid har sat deres præg på vores søfartshistoriske erindring.

Denne gang får vi besøg af pensioneret kommandør og tidligere lærer i krigsmæssige operationer på Forsvarsakademiet og Søværnets Officersskole, Poul Groos.

I den strenge vinter i januar 1945 iværksatte den tyske ”Kriegsmarine” verdens største redningsaktion: Over 2 millioner mennesker skulle evakueres fra Østpreussen, inden Den røde Hær nåede frem. Fronten nærmede sig hastigt. Vej- og jernbanesystemet brød sammen, og alt hvad der kunne sejle blev brugt til evakueringerne. Ca. 10% af de tyske flygtninge havnede i Danmark.

Motorskibet ”Wilhelm Gustloff” på 25.000 tons, en ombygget passagerliner, tog sårede soldater og flygtninge om bord i Gotenhafen (Gdynia) og afgik den 30. januar. Samme aften blev det sænket af den sovjetiske ubåd ”S-13”. Hør hele baggrunden for evakueringen og selve den dramatiske sænkning, hvor knap 10.000 mennesker omkom – ganske tæt på Danmark. Hvorledes kunne det gå til, og var der tale om en krigsforbrydelse, dårlig planlægning eller et sort uheld?

Hvornår: Onsdag d. 25. marts kl. 16.
Pris: Gratis når entréen til museet er betalt.

Tilmeld dig her.

OBS! Bemærk at man ikke modtager mailkvittering ved tilmelding. Bekræftelsessiden er et vidnesbyrd om, at man er tilmeldt det ønskede arrangement.

 

 

Gå til top