Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. På vores website bruges cookies primært til trafikmåling og optimering af sidernes indhold
Modtaget!
Åbent i dag kl. 11:00 - 17:00.

Carsten Jensens bestseller roman ‘VI – DE DRUKNEDE’ er blevet til film

M/S Museet for Søfart danner ramme om en eftermiddag i filmens og litteraturens tegn i selskab med forfatteren Carsten Jensen og den franske filminstruktør Luc Perez søndag 13. marts kl. 16.00

Siden udgivelsen af Carsten Jensens roman ’Vi, de druknede’ i 2006 har tusindvis af læsere ladet sig begejstre af den dramatiske fortælling om sømænd og sømandskoner fra den lille skipperby Marstal på Ærø og om fire generationer af skæbner, som levede tæt forbundne med havet. Den prisbelønnet roman, som er oversat til tyve sprog, har internationalt solgt mere end en halv million eksemplarer og fundet trofaste læsere langt udenfor Danmarks grænser.

Én af de mange læsere som er faldet pladask for romanen, er den franske animationskunstner Luc Perez, der i 2012 fik bogen foræret i fransk oversættelse af sin danske hustru. Betaget af bogens univers og skæbner førte det ham mange gange til besøg i Marstal på Ærø og snart opstod ideen til at omsætte ét af romanens kapitler til animationsfilm. Og nu har ideen udviklet sig til et konkret filmprojekt, idet Luc Perez nu præsenterer kortfilmen ’DE DRUKNEDE’ om Kaptajn Madsens drømme direkte inspireret af et centralt kapitel i Carsten Jensens bestsellerroman.

Luc Perez siger om sin film:  ””Den Druknede” er en film om tab, sorg og magi. Jeg har en stor ømhed for karakteren Kaptajn Madsen, den pensionerede kaptajn, som nægter at være en profet på trods af sine visioner. Hans gave er også hans forbandelse.  Denne film er også en hommage til malere som C.D. Friedrich, Wilhelm Hammershøi og Marstalleren Carl Rasmussen”.

Carsten Jensen siger om filmen: ””Vi, de druknede” er en historisk roman, bygget på omfattende research, om en lille søfartsby med en usædvanlig skæbne. Men det er på samme tid en historie om drømme og varsler, om afsked og tab, når krigen overvælder den lille by, og alt for mange sømænd aldrig kommer hjem. ”Vi, de druknede” er også en roman om en helt anden dimension af tilværelsen end den, der skildres i hverdagsrealismen, og det er drømmene, Luc Perez har haft blik for i en tolkning fuld af overrumplende på en gang voldsomme og poetiske billeder. Luc Perez er gået til hjertet af ”Vi, de druknede” og har åbnet også forfatterens øjne, så jeg aldrig igen vil se på min roman på samme måde. Jeg havde mine egne billeder på nethinden, da jeg skrev ”Vi, de druknede”. Nu har jeg Luc Perez´ magisk forjættende billedpoesi.” 

Filmen og den dramatiske historie om Kaptajn Madsen præsenteres i en samtale mellem forfatteren Carsten Jensen og filminstruktør Luc Perez søndag 13. marts kl. 16.

Arrangementet er gratis, når der løst billet til museet. 

Tilmeld dig her.

 

Gå til top