Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. På vores website bruges cookies primært til trafikmåling og optimering af sidernes indhold
Modtaget!
Åbent i dag kl. 11:00 - 17:00.

Drømmen om et mægtigt Danmark: Store Nordiske Krig v/ Forfatter Lars Christensen

Boglancering & foredrag

Torsdag d. 28. oktober kl. 17

Frederik 4. havde to store mål med sin kongegerning, da han arvede tronen i 1699: Han ville revanchere tidligere danske nederlag til Sverige og fjerne truslen fra svenskerne og deres allierede, hertugen af Gottorp. Derfor indgik han en alliance med Sveriges andre fjender om at knuse den svenske stormagt.

Det lykkedes, men vejen blev lang og kringlet. Danmark måtte igennem et hurtigt nederlag og en lang forberedelsesfase, før den endelige styrkeprøve med Sverige. Imens rasede krige overalt i Europa og spandt alle lande ind i et net af alliancer, konspirationer og blodige konfrontationer. Ud af det hele kom et forandret Europa med en ny stormagt ved Østersøen, Rusland.

Store Nordiske Krig var fyldt med farverige personligheder som Karl 12. af Sverige, Peter den Store af Rusland, August den Stærke af Polen og Frederik 4. af Danmark-Norge, der elskede fester og smukke kvinder, samtidig med at han tog sit hverv som enevældig konge uhyre seriøst. Men det er også historien om store lidelser for civilbefolkningen, felttog, der strakte sig over tusindvis af kilometer, og samfund, som langsomt blev nedbrudt af den lange krig.

Foredraget fortæller om Store Nordiske Krigs forløb i et internationalt perspektiv, men med fokus på Danmark.

Lars Christensen (født 1970) er ph.d. i historie og har tidligere blandt andet udgivet Svenskekrigene 1657-60 (2018) og Hannibal Sehested (2019).

Gratis når entréen til museet er betalt. Tilmeld dig her. 

Gå til top