Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. På vores website bruges cookies primært til trafikmåling og optimering af sidernes indhold
Modtaget!
Åbent i dag kl. 11:00 - 17:00.

Foredrag: Væsnerne i dybet v/ Lars Thomas

Findes der virkelig havuhyrer eller er det alt sammen fantasifostre skabt i trætte sømænds hjerner, når tågen og mørket har sænket sig over bølgerne?

Få svarene, når Lars Thomas, forfatter og Danmarks eneste kryptozoolog, fortæller om havuhyrer fra nær og fjern. Her kan du få svaret på, hvorfor sømunke ikke kan tale latin, og hvad det egentlig var for et havuhyre, som Hans Egede så ud for den grønlandske kyst i 1734.

  • Hvornår: Onsdag d. 11. april kl. 15. 
  • Gratis når entreen til museet er betalt
  • Book billet på booking@mfs.dk

Kryptozoologi – af græsk kryptos  – skjult – videnskaben om skjulte dyr. En krydsning mellem zoologi og folkemindevidenskab, der beskæftiger sig med at finde ud af, om de mange historier om sære og mystiske dyr – fra fynske løver og jyske pumaer til om, hvorvidt søslanger, tordenfugle og afskyelige snemænd har noget hold i virkeligheden – og hvis de ikke har, hvad der så har inspireret til de mange historier.

Lars Thomas

Lars Thomas, f. 1960 er uddannet zoolog fra Københavns Universitet i 1986. Oversætter og forfatter til blandt andet en række bøger om det mystiske og uforklarlige: “Fantasi og Virkelighed i Naturen”, “Det uforklarlige I-II”, “Det mystiske Danmark I-II”, og “På udflugt”.

Gå til top