Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. På vores website bruges cookies primært til trafikmåling og optimering af sidernes indhold
Modtaget!

Foredrag: Radio Mercur – Da monopolet blev brudt v/ Jerry Katz

Fra skibet Cheeta Mercur var Radio Mercur den første radiostation siden 1925, der brød Statsradiofoniens radiospredningsmonopol ved at gå i luften fra Øresund d. 2. august 1958 – og så var der tilmed tale om en piratradio! Lige fra begyndelsen og frem til det dramatiske endeligt i 1962 var sejlende, reklamefinansierede radiostationer som Radio Mercur og DCR en torn i øjet på de danske myndigheder. Jerry Katz var med i alle årene som lydtekniker og vil dele sine unikke oplevelser som radiopirat med os.

  • Hvornår: Onsdag d. 28. februar kl. 15. 
  • Gratis når entreen til museet er betalt
  • Book billet på booking@mfs.dk

Udover at bryde Statsradiofoniens monopol har Radio Mercur desuden haft en fuldstændig uvurderlig betydning for den rytmiske musiks indtog i danskernes bevidsthed. Radio Mercur er gået over i historien for at sætte sit præg på den generelle populærkultur ved at forbigå den konservative statsradiofonis monopol og bringe Rock & Roll direkte til folket.

Gå til top