Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. På vores website bruges cookies primært til trafikmåling og optimering af sidernes indhold
Modtaget!
Åbent i dag kl. 11:00 - 17:00.

Foredrag: Den spraglede middelalder langs Nordsøen

Den anerkendte britiske historiker Michael Pye undersøger, hvordan livet langs Nordsøen fra vikingetiden og frem kom til at præge verden på en lang række områder.

Med bogen VED VERDENS ENDE genopdager Michael Pye en spraglet fortid fuld af pirater og helgener, kreative købmænd og kloge vikinger. ”Et blændende, historisk eventyr”, skrev Daily Telegraph om bogen, der nu udkommer på dansk.

Hvornår: Søndag d. 13. maj kl. 13.
OBS! Foredraget foregår på engelsk. 
Gratis når entréen til museet er betalt.
Book billet på booking@mfs.dk

Da romerne trak sig tilbage fra Nordeuropa, efterlod de småt befolkede, barbariske områder på kanten af den kendte verden. Men i løbet af de følgende tusind år blomstrede der på tværs af Nordsøen – mellem de britiske øer og Norge, Danmark, Tyskland, Holland og Frankrig – en kultur frem, som har præget verden siden.

Sømænd delte viden om havet og opdagelser inden for skibsfart, mens driftige handelsfolk spredte alt fra sild til silke rundt langs kysterne, helt til de grønlandske bosættelser. Vikinger grundlagde på deres togter mindst lige så mange byer, som de ødelagde, og befolkede dermed øde egne. Romerretten blev genopdaget og videreudviklet i Irland og Wales, mens nederlandske frisere spredte økonomisk indsigt og ideen om penge. Den mørke middelalder var slet ikke så mørk endda!

Mød Michael Pye til et foredrag om livet langs Nordsøen i middelalderen.

Gå til top