Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. På vores website bruges cookies primært til trafikmåling og optimering af sidernes indhold
Modtaget!
Åbent i dag kl. 11:00 - 17:00.

Dansk kaptajn på tremastet bark i Australien gæster M/S Museet for Søfart

Mød den danske kaptajn Hans Adzersen der, på trods af en fødselsattest der siger 1943, sejler på den tremastede bark James Craig med hjemstavn i Sydney. Hans Adzersen fortæller om sit eventyrlige liv om bord d. 8. august på M/S Museet for Søfart.

Det er de færreste 70+ årige, der kravler rundt og reber sejl på en tremastet bark fra 1874, og ovenikøbet er kaptajn for selvsamme. Dette er ikke desto mindre hverdag for den Tønder-fødte Hans Adzersen, der afbrød en ellers fredfyldt pensionisttilværelse på sin gård i Australien, til fordel for en frivilligtjans som først matros og siden kaptajn på det 70 meter lange historiske skib ”James Craig”, som siden dets restaurering i 2001 har besejlet verdenshavene med Sydney som sin hjemstavn.

På M/S Museet for Søfart fortæller Hans Adzersen, der er tidligere styrmand på Mærsk og kaptajn i Stena Line, om sine mange oplevelser om bord på et sødygtigt historisk sejlskib drevet af frivillige.

Hvornår: Onsdag d. 8. august kl. 15.30. 

Pris: Entré til museet. Gratis for medlemmer af M/S Klub og Klub+. 

Book billet på booking@mfs.dk. 

Hans Adzersen (f. 1943) har taget søfartsuddannelse i Danmark. Han har været elev på Skoleskibet DANMARK 1960/61, og sidenhen elev og styrmand på Mærsk, samt styrmand og kaptajn i Stena Line.

Management stillinger i DFDS/TOR LINE, samt management stillinger i rederierne AWPL Pacific og Swire Shipping i Sydney, Australien.

Frivillig på JAMES CRAIG fra 2011.
Kaptajn på JAMES CRAIG 2017.
Executive Master på JAMES CRAIG 2018,

 

JAMES CRAIG (www.shf.org.au) ejes af Sydney Maritime Museum Ltd (SMM) og drives af Sydney Heritage Fleet (SHF).

SMM/SHF får praktisk taget ingen statsstøtte eller bidrag fra det offentlige. Indkomsterne kommer næsten udelukkende fra salg af tjenester og bidrag fra private sponsorer.

Gå til top