Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. På vores website bruges cookies primært til trafikmåling og optimering af sidernes indhold
Modtaget!
Åbent i dag kl. 11:00 - 17:00.

Boglancering

Farewell and a thousand percent! lød ønsket om en god profit fra den kinesiske købmand, da den sidste danske kinafregat forlod Canton i 1834.

I de foregående hundrede år havde kæmpestore fregatter fast sejlet mellem Danmark og Kina for at bringe det eftertragtede te, porcelæn og silke til Europa og velstand til kongens riger.

Det Danske Asiatiske Kompagni, der havde monopol på handlen, var rammen om et kulturmøde og erhvervseventyr, der næppe siden er set i Danmarkshistorien. Vældige formuer blev tjent i kolonialismens tid og var med at opbygge København og rigernes velstand samt binde netværk sammen på tværs af kloden.

Bogen KINAFARERNE – Mellem kejserens Kina og kongens København fortæller historien om de mennesker i Danmark, Norge og Kina, der gjorde den globale handel mulig i sejlskibenes tid – om lange sørejser, skatte tjent og mistet, sorg og glæde og om fascinationen af den forunderlige kinesiske verden.

Bogen er nummer 78 i rækken af årbøger udgivet af museet.

 

Program torsdag d. 21. november

16.00 Velkomst ved direktør Ulla Tofte

16.05 Museets viden bevaret og formidlet – 77 års årbøger sammenfattet af museumsinspektør Thorbjørn Thaarup

16.15 Ud i verden med Kinafarerne – med van Hurk, Mourier og Ludvigsen på kinafart under Dannebrog i enevældens tid. Forfatteren, museumsinspektør Benjamin Asmussen, introducerer bogen Kinafarerne med tråde både bagud og fremad i tid.

17.00-18.00 Bogen udleveres til medlemmer af Venneselskabet og kan købes af alle med rabat. M/S Museet for Søfarts Venner byder på kolde forfriskninger.

Bogen Kinafarerne – mellem kejserens Kina og kongens København udgives af Gad Forlag i samarbejde med M/S Museet for Søfart. For støtte til udgivelsen og forarbejdet vil vi gerne takke A/S D/S Orient’s Fond, M/S Museet for Søfarts Venner og S.C. Van Fonden.

  • Gratis adgang når entréen til museet er betalt. 
  • Tilmelding er ikke nødvendig. 
  • Arrangementet finder sted i auditoriet.
Gå til top