Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. På vores website bruges cookies primært til trafikmåling og optimering af sidernes indhold
Modtaget!
Åbent i dag kl. 11:00 - 17:00.
19. januar2019

LYS OVER EUROPA

UDSOLGT

Oplev euforien, håbet og optimismen, der gennemstrømmede Europa efter 1. Verdenskrigs afslutning. DR VokalEnsemblet tager dig med på en musikalsk rejse til de nye nationer, som opstod med verdensfreden – fra Sibelius’ elskede Finland til blandt andet Kodálys Ungarn og Szymanowskys Polen.

Læs mere
24. januar2019

Filmforedrag: Slette Omstændigheder

Både Steffen Holberg og filmproducenten Henrik Veileborg har været dybt involveret i arbejdet med dokumentarfilmen SLETTE OMSTÆNDIGHEDER, lavet af instruktør Max Kestner. SLETTE OMSTÆNDIGHEDER tager afsæt i den mytiske Danmark-Ekspedition til Nordøstgrønland 1906-08, der kostede ekspeditionsleder Mylius-Erichsen og to andre besætningsmedlemmer livet. Efter filmvisningen besvarer Steffen Holberg og  filmproducenten Henrik Veileborg spørgsmål.

Læs mere
3. februar20196. juni2019

Afternoon Tea

Nyd klassiske engelske finger sandwiches, scones og et udvalg af lækre kager, sammen med Perchs The ad libitum – og fuldend din søndag med et glas Cava.

Læs mere
9. februar201917. februar2019

Vinterferie

Urgh, jeg brækker mig! Søsygekursus for landkrabber

Hvad gør en hårdkogt søulk, når han bliver ramt af den vildeste søsyge? Hver dag i vinterferien tager messedrengen Ingolf jer ud på en hårrejsende og kvalmende sejlads på DRØMMESKIBET. Her disker Ingolf op med hårrejsende søsygehistorier og sine bedste kneb mod kvalme og søsyge – og sætter jer i sving med at gøre skibet brækfrit. Hvem kan finde på de mest effektive kvalmemidler til besætningen og tørre flest brækklatter op, før kaptajnen dukker op og bliver stiktosset?

Læs mere
3. marts2019

Matros Trosners dagbog – Foredrag v/ Hans Christian Bjerg

Matrosen Daniel Danielsen Trosner gjorde i den skelsættende periode 1710-1714 tjeneste i den dansk-norske flåde. Historikeren Hans Christian Bjerg fortæller den spændende historie om arbejdet med at udgive Trosners dagbog som et samlet værk.

Læs mere
21. marts2019

120-års fødselsdag for Humphrey Bogart med Per Juul Carlsen

Vi fejrer året, hvor Humphrey Bogart ville være blevet 120 år gammel ved at vise søfartsklassikeren Afrikas Dronning.

Før filmen et kort oplæg af DR Filmland’s Per Juul Carlsen, og efter filmen kan du spise som legenden selv i museets café.

Læs mere
23. marts201924. marts2019

Familieweekend

Med røven i vandskorpen! Bandeordskursus for landkrabber. 

Få styr på alle de underlige ord, der bruges om bord på et skib – og lær at bande på messedrengen Ingolfs bandekursus.

Bagefter bliver de nye sprogkundskaber sat på prøve på DRØMMESKIBET og museet, når Ingolf tager kommandotonen frem. ”Skrub ned fra lejderen og find kuttendekkeren og skidtpøsen frem!”.

Læs mere
13. april201922. april2019

Påskeferie

Sure sild, tørre torsk og klamme kakerlakker! Elementær kabyslære for landkrabber

Hjælp messedrengen Ingolf med at fange fisk til påskemiddagen i det bundfrosne hav og holde melorme, rotter og kakerlakker ude af potterne og panderne.

Læs mere
25. april2019

Farefuld Kajakfærd – Foredrag v/ Claus Birkbøll

Sejlads i de polare egne er i sig selv farefuldt, men for at man kan kalde sig et ægte medlem af Eventyrenes Klub, tager man turen i Klepperkajak fra Daneborg til Mestersvig på Grønland. Det har den legendariske eventyrer Claus ”Tavse” Birkbøll har gjort. Hør ham berette om, hvordan en ægte eventyrer stikker til søs.

Læs mere
2. maj2019

S/S Norge: Den glemte historie om Danmarkshistoriens værste skibsforlis - v. Søren Flott

Baseret på bogen ‘Danmarks Titanic’ fortæller forfatter og journalist Søren Flott historien om den danske emigrantdamper S/S Norge, der i 1904 forliste i Atlanterhavet. Om bord var næsten 800 mennesker – heraf 200 børn – men der var kun plads til 260 i redningsbådene. I foredraget følger vi de ombordværende på rejsen, gennem ulykken og i tiden efter, hvor overlevende og pårørende forsøgte at forstå, hvad der var sket, mens rederier og politikere forsøgte at få tragedien til at gå i glemmebogen.

Læs mere
24. maj2019

M/S Klub+ ekskursion til Skibsklarerergaarden

Som noget ganske eksklusivt for vores trofaste Klub+ medlemmer tilbyder vi en ekskursionstur med rundvisning til Skibsklarergaarden i Helsingør. Med udgangspunkt i sundtoldstiden skildres Helsingørs første store velstandsperiode i autentiske og stemningsfulde rammer fra 1600-tallet. For de deltagende er der bageftermulighed for at tilslutte sig Øl & Quiz i M/S Café, hvor alle er velkomne.

Læs mere
24. maj2019

Øl & Quiz

Museets inspektør, Thorbjørn Thaarup, vil sædvanen tro stå klar med skarpe søfartsspørgsmål og lækre præmier, mens M/S Café har specialøl på køl.

Quizzen foregår i hold, men man kan sagtens møde op alene og komme på hold med andre deltagere. Der er velsmagende præmier til de bedste hold!

Læs mere
29. maj201930. maj2019

Færingerne kommer! - Historiske færøske skibe i Kulturhavnen

I anledning af 100-året for den første offentlige fremvisning af det færøske flag anløber en flotille på 5 historiske skibe Kulturhavnen i Helsingør. Kom om bord på de unikke skibe og fortsæt bagefter ned på museet, der i dagens anledning fejrer kulinariske og musikalske traditioner fra Færøerne.

Læs mere
6. juni2019

Pirateritruslen og den globale skibstrafik – Foredrag v/ Adrienne Mannov

Antropolog og Postdoc. ved Aalborg Universitet, Adrienne Mannov, har forsket i den stigende pirattrussel, og dens konsekvenser for den internationale skibstrafik – både såvel økonomisk for skibsejerne som praktisk i hverdagen på skibene.

Læs mere
14. juli2019

100 Danmarkshistorier og historieformidling anno 2019

Hvordan holder historieformidlingen anno 2019 sig relevant og i øjenhøjde med generationen, der skal bære verden videre? Aarhus Universitetsforlag udgiver 100 små bøger med små ’Danmarkshistorier’. Direktør for M/S Museet for Søfart, Ulla Tofte, er med i redaktionskomiteen og giver her sit bud på, hvordan historie formidles, så folk gider lytte, læse og se med.

Læs mere
6. oktober2019

Frihedens værksted - Kløvedal og livet med Nordkaperen

Oplev Troels Kløvedals eventyrlige sejlerliv og møde med verdens kulturer i udstillingen “Frihedens Værksted”, som kommer til M/S Museet for Søfart d. 6. oktober 2019.

Læs mere
Gå til top