Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. På vores website bruges cookies primært til trafikmåling og optimering af sidernes indhold
Modtaget!
Åbent i dag kl. 11:00 - 18:00.

Detaljeret program – Dansk Historikermøde 2018

Mødets 48 timer byder på tre internationale keynotes, en buket af 88 oplæg af danske og udenlandske historikere, uddeling af Den Danske Historiske Forenings Forskningspris, en sejltur på Øresund og forhåbenligt rige muligheder for at netværke på tværs af institutioner.

Læs meget mere i det detaljerede program.

Program – Dansk Historikermøde 2018

Programmet for Historikermødet er nu klar i kort form. Her kan du se, hvor og hvornår alle oplæg finder sted, fordelt mellem Karmeliterklostret, Kulturværftet og M/S Museet for Søfart. Det detaljerede program for mødet følger senere.

Skal du holde oplæg, og har endnu ikke tilmeldt dig er der endnu enkelte ledige pladser – se mere i invitationen længere nede af siden.

Læs mere i programmet..

Invitation – Dansk Historikermøde 2018

Lydhistorie, transnationale biografier, grisens danmarkshistorie, nederlandske forbindelser og landsfaderligt ansvar –  velkommen til 48 intensive timer om historie i krydsfeltet mellem det lokale og globale!

Konferencen indledes d. 20. august kl 12 og fortsætter til d. 22. august 2018 kl 12 på M/S Museet for Søfart i Helsingør.

Programmet byder på 25 faglige sessioner á 3-4 oplæg, Øresundsfrokost, uddeling af forskningspris, drinks i dokken, samt tre internationale keynote speakers.

Læs mere i invitationen…

 

Call for papers & sessions til
Dansk Historikermøde 2018

Den 20.-22. august 2018 afholdes Dansk Historikermøde på M/S Museet for Søfart i Helsingør. Som noget nyt vil forskere fra både universitets-, museums-, arkiv- og biblioteksverdenen være repræsenteret i konference-komiteen. Målet er, at skabe et stærkt, tværinstitutionelt forum for historieforskning i Danmark.

Hovedtemaet for historikermødet i 2018 er ”Mellem det lokale og det globale”. For mens den globale historie vinder frem, så vender en anden tendens blikket indad, mod det nære og det lokale.

En række af sessionerne vil derfor udforske krydsfeltet mellem det lokale og globale, men andre emner, både til oplæg og sessioner, er naturligvis også velkomne.

Vi ser meget gerne forslag til papers og sessioner, der går på tværs af kronologiske perioder og retter sig mod fx metodiske, historiografiske eller formidlingsmæssige temaer og etableringen af nye forskningsdagsordner. Alle kan indsende forslag.

En session vil typisk indeholde fire oplæg, så det anbefales at indsende forslag med tre oplægsholdere, så den sidste plads kan holdes åben til andre, hvis paper passer ind i sessionen. Sessioner med forskere fra både universitets- og arkiv/biblioteks/museumsverdenen vil blive foretrukket.

Forslag fra ph.d.-studerende og yngre forskere er også meget velkomne. Mødets hovedsprog vil være dansk/skandinavisk, men der kan også være engelsksprogede sessioner.

Titel, en kort beskrivelse (højst én side), navn og kontaktinformation på forslagstiller(e) samt eventuelt en liste over oplægsholdere sendes til museumsinspektør Benjamin Asmussen fra Museet for Søfart på ba@mfs.dk. Deadline for indsendelse af forslag er 1. marts 2018

På vegne af Den danske historiske Forening og M/S Museet for Søfart,
Konferencekomiteen

 

Komiteens medlemmer:

Poul Duedahl, AAU
Karen Gram-Skjoldager, AU
Anders Ravn Sørensen, CBS
Morten Fink-Jensen, KU
Jesper Maibom, SDU
Mia Münster-Swendsen, RUC
Carsten Porskrog, Museum Sønderjylland
Mette Mortensen, Kroppedal Museum
Benjamin Asmussen, M/S Museet for Søfart
Sarah Giersing, Det Nationale Fotomuseum/Det Kongelige Bibliotek
Søren Bitsch, Aarhus Stadsarkiv

Gå til top