Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. På vores website bruges cookies primært til trafikmåling og optimering af sidernes indhold
Modtaget!
Åbent i dag kl. 11:00 - 17:00.

LOKALOMRÅDET

Helsingør – Home of Hamlet – er en kulturby med oplevelser for hele familien.

Der er kort mellem seværdighederne, der bl.a. tæller Kronborg, Kulturværftet og en af Danmarks hyggeligste bykerner.

Helsingør har forvandlet sig fra industriby til kulturby med festivaler, koncerter og en summen af liv i bykernen og på havnen.

Kulturhavnen

Havnen i Helsingør danner i dag ramme om museer, festivaler, koncerter og et byliv, der alt sammen tager udgangspunkt i det maritime. I centrum er Kulturhavnen, hvor de gamle værftsbygninger i dag huser Kulturværftet, der er et moderne kulturhus med koncerter, debatarrangementer og bibliotek. Som nabo til M/S Museet for Søfart finder man et af Nordeuropas vigtigste renæssanceslotte – Kronborg – der er udnævnt til verdensarv af UNESCO og kendt verden over for Shakespeares Hamlet.

Helsingørs forvandling blev i 2015 bemærket af avisen New York Times, der skrev om Helsingørs ‘renæssance’.

 

“ELSINORE IN DENMARK, HAMLET’S ‘HOME’ IS HAVING A RENAISSANCE.”

– New York Times

Festivaler og events

Helsingør er en aktiv eventby med masser af oplevelser året rundt.

Det historiske bliver fortalt levende og inddragende på det tilbagevendende Sundtoldsmarked og på Knejpefestivalen. Og musik, teknologi og perfomance er i højsædet på den anerkendte CLICK festival.

Sportsbegivenheder og koncerter er også en del af Helsingør året rundt.
(Foto Thomas Rahbek)

Læs mere 

Historisk bykerne

Smalle stræder og kulturoplevelser

Brostensbelagte smalle gader og stræder er en del af Helsingørs hyggelige bykerne. Her finder man bl.a. det smukke Vor Frue Karmeliterkloster, der er et af de bedst bevarede middelalderlige klosteranlæg i Nordeuropa, Skibsklarerergaarden, Helsingør Værftsmuseum og Helsingør Bymuseum,

Marienlyst Strandhotel

Det gode liv på kanten af Øresund

Marienlyst Strandhotel er et af Danmarks ældste og bedste strandhoteller. Hos Marienlyst finder du alt fra gastronomiske oplevelser, til spa og sublime konference lokaler med direkte adgang til Øresund og udsigt til Kronborg og kun fem min. fra M/S Museet for Søfart.

Oplevelser for hele familien

Fra teknik til havets verden

Danmarks Tekniske Museum kan både børn og voksne gå på opdagelse blandt fly og teknik, og på Øresundsakvariet kommer man med under havoverfladen og bliver klogere på det mangfoldige liv i Øresund.

Mere inspiration

Få inspiration til flere aktiviteter, attraktioner og spisesteder i Helsingør og Nordsjælland.

Læs mere

Gå til top