Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. På vores website bruges cookies primært til trafikmåling og optimering af sidernes indhold
Modtaget!
Åbent i dag kl. 11:00 - 17:00.

Årbogen STORM

Søsyge, skibsforlis og skrøner

Som opfølger til den anmelderroste årbog for 2014 “Søfolk i krig – nedslag i den maritime historie” har M/S Museet for Søfart udgivet en ny tematisk udgivelse.

Storm! er en bog om naturens kræfter og havets farer. En bog om søsyge og skibsforlis, skibsbygning og skrøner, fabler, fortællinger og kunst. En bog om storm på havet.

Forfatter Ib Michael slår det kraftfulde tema an med det introducerende essay Orkanen. Herefter følger kulturhistoriske artikler om storm på verdenshavene, skibsbygning, søsyge, havets storme i kunsten og fortællinger fra søfolk før og nu. Mellem artiklerne er bogen krydret med stormfulde uddrag fra verdenslitteraturen og historiske øjenvidneberetninger.

Bogen er rettet mod et bredt publikum og har over 100 illustrationer, der portrætterer menneskets kamp med naturens kræfter på havet.

Salg af årbogen

Årbogen koster 299,- og kan købes hos boghandlere og i vores museumsbutik.

”Jeg følte mig en lille gran ilde. Det var en underlig følelse, som at hjernen var for stor, og så er det ligesom man ser dobbelt. En halvgod rødvin bragte mig til hægterne igen, og jeg åd vældigt. Da jeg sad mellem to damer, der ikke viste tegn til søsyge, måtte jeg stramme mig op.”

-Skuespilleren Christian Zangenberg (1853-1914) fortæller om sit møde med søsygen på Atlanterhavet i 1907.

Årbogens baggrund

Siden 1942 har Venneselskabet udsendt en årbog med artikler med maritime emner. Der er nu udkommet 74 årbøger.

Artiklerne i årbøgerne har dækket så at sige alle aspekter af søfarten. En oversigt over alle artikler findes på Jørgen Marcussens hjemmeside Maritim information, ligesom de kan findes ved søgning i museets biblioteksdatabase.

Årbøgerne fra 1942-2012 er desuden digitaliseret og kan findes her.

Redaktion

I 2014 udkom for første gang en fælles søfartshistorisk antologi – udgivet af Maritim Kontakt og Museet for Søfarts Venneselskab i fællesskab. Hvis du har lyst til at skrive en artikel til museets kommende antologier, er du velkommen til at kontakte redaktør for 2016, museumsinspektør Thorbjørn Thaarup på tt@mfs.dk.

Gå til top