Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. På vores website bruges cookies primært til trafikmåling og optimering af sidernes indhold.
Modtaget!

OBS!

Museet bygger ny indgangsbro i disse måneder. Der er derfor etableret en midlertidig indgang via en trappe.

Vi beklager den begrænsede adgang.

Åbent i dag kl. 11:00 - 17:00.

Bibliotek

Biblioteket har omkring 25.000 bøger og tidsskrifter på hylderne, dansk og udenlandsk litteratur omhandlende maritime forhold, skibe, navigation, sømandskab samt søfartshistorie.

Søg i museets bibliotekskatalog her.

Museets besøgende og andre søfartsinteresserede er velkomne til at komme og benytte museets bøger og tidsskrifter enten til brug på stedet eller til udlån. En stor del af bibliotekets samling er på fjernmagasin, derfor vil det være en god ide, hvis man bestiller det på forhånd, hvis man ved, hvilket materiale man ønsker at læse i. Man kan også bestille bibliotekets bøger via bibliotek.dk til afhentning på det lokale folkebibliotek.

Biblioteket fungerer ligesom et folkebibliotek; man skal oprettes som låner, for at låne bøgerne med hjem, og der er som standard en måneds lånetid, hvilket kan forlænges, såfremt der ikke er reserveringer på bogen. Bogen skal afleveres enten her på museet eller via dit lokale folkebibliotek, såfremt det er medlem af Slots- og Kulturstyrelsens kørselsordning.

Museet har desuden en stor samling af ældre bøger, fra før 1900. Disse kan ikke hjemlånes, men kan findes frem og læses i på stedet.

Museets medarbejdere kan være behjælpelige med besvarelser af diverse forespørgsler. Man er også velkommen til at kontakte os telefonisk eller via e-mail.

Biblioteket har åbent tirsdag-torsdag fra kl. 11-15 samt den 1. søndag i måneden (på nær januar, juni, juli og august).

Søg i bibliotekets katalog her

Søhistoriske skrifter (281 KB) – komplet liste over de værker, der er udgivet i museets serie, med angivelse af hvilke titler der stadig kan købes.

Tidsskrifter på museets bibliotek (654 KB) – komplet liste med beholdning over de tidsskrifter museet ejer.

Kontakt

Henriette Gavnholdt Jakobsen

Arkivar

hg@mfs.dk
49 28 02 05

Søg i museets bibliotekskatalog her.

Digitaliserede bøger og artikler

Få et samlet overblik over museets digitaliserede bøger samt årbøger.

Læs mere
Til toppen