Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. På vores website bruges cookies primært til trafikmåling og optimering af sidernes indhold.
Modtaget!

Maritime uddannelser

Undervisningsforløb til maritime uddannelser

Der venter de studerende en sansemættet oplevelse under jorden, når undervisningslokalet byttes ud med prisvindende arkitektur, skæve gulve, spil og interaktive udstillingsinstallationer på M/S Museet for Søfart.

Museet, der befinder sig rundt om en gammel tørdok, er blevet kaldt ”Danmarks smukkeste hul i jorden”, og i disse rammer vil de studerende stå ansigt til ansigt med søfarernes skæbner og søfartens betydning for Danmark og verden – både i fortiden og nutiden.

Dampteorietisk- og kulturhistorisk undervisningsforløb

Hvorfor lære dampteori i klasselokalet, når man kan lære det på et rigtigt dampskib? Lær teori via førstehåndsoplevelser spækket med praktiske aktiviteter.

Undervisningsforløbet består af to dele:

1. Rundvisning på M/S Museet for Søfart

Kulturhistorisk rundvisning (Varighed: 1 timer)

På M/S Museet for Søfart vil de studerende få indblik i dampmaskinens tidsalder fortalt på en spændende, inddragende og anderledes måde. Ideen, konstruktionen, videreudviklingen og anvendelsen af dampmaskinen var forudsætningen for den såkaldte industrielle revolution, der førte til en helt ny samfundsstruktur. I ’dampmaskinens tidsalder’ gik man fra naturaløkonomi til verdensøkonomi og fabrikker baseret på masseproduktion blev etableret. Rundviseren vil være en historieuddannet og fagligt stærk medarbejder fra museets almindelige underviserkorps.

2. Undervisning om bord på dampskibet S/S BJØRN

Teoriforløb om dampmaskiner (Varighed: 2 timer)

Om bord vil de studerende på tætteste hold få et indgående indblik hvordan termisk energi i vanddamp omdannes til mekanisk arbejde. Dampmaskinen vil blive sat i gang, så man kan opleve dampmaskinens konstruktion og bevægelse. Drift og vedligehold er også en del af undervisningen. Rundviseren vil være et medlem af veteranskibsklubben S/S BJØRN og derfor have indgående teknisk indsigt. Rundviseren vil have flere års praktisk erfaring bag sig og således være med til at gøre rundvisningen om bord på M/S BJØRN helt unik.

Mødested: I museumsbutikken på M/S Museet for Søfart

Pris: 1500 kr.

Varighed: 3 timer.

Periode: juni-september.

Målgruppe: Alle de maritime uddannelser.

Fag: Dampteori, damplære.

Deltagerantal: Max. 30 deltagere pr. undervisningsforløb. OBS: Der kan bookes flere undervisningsforløb samme dag.

Booking: Skriv til booking@mfs.dk eller ring  49 28 02 14 – gerne mindst 1 måned i forvejen.

Rundvisning i museets udstillinger

Nøgleord: Teknologisk udvikling, transporttider, laste- og lossemuligheder, containere, industrialisering og globalisering.

Formål:

  • Den studerende får redskaber til at drage paralleller mellem datidens transportmuligheder og nutidens transportmuligheder over havet.
  • Den studerende får indblik i hvad søfart betyder for samfundet og dets forbindelse til omverdenen.
  • Den studerende oplever hvor vigtig søfarten er for vores liv og samfundets udvikling.

Hør om sejlskibets, dampskibets og motorskibets tidsalder og udvikling fortalt på en spændende, inddragende og anderledes måde.

Den industrielle revolution fortalt på en ny måde

Vidste du, at både idéen, konstruktionen, videreudviklingen og anvendelsen af skibets transportmuligheder har været forudsætningen for både udviklingen af den industrielle revolution og den globaliserede verden?

Mødested: Museumsbutikken ”M/S Cargo”

Varighed: 1 time inden for tidsrummet 11-17

Periode: Året rundt

Deltagerantal: Max. 30 studerende og lærere pr. rundvisning

Rundviseren vil være en fagligt stærk medarbejder fra museets underviserkorps.

Pris: 900 kr.

Booking: Skriv til booking@mfs.dk eller ring  49 28 02 14 – gerne mindst 1 måned i forvejen.

Læs mere om praktiske informationer.

”Mange tak for en dejlig dag i Helsingør. Det var rigtigt spændende at opleve museet og S/S BJØRN.”

Adjunkt Kasper Hemmingsen fra SIMAC – Svendborg International Maritime Academy.

Flyt jeres undervisning ind i M/S Museet for Søfarts maritime rammer

Danmarks smukkeste undervisningslokale

M/S Museet for Søfart rummer blandt andet Danmarks måske smukkeste auditorium – ”Kronborgbroen” – med smuk udsigt til den gamle tørdok. Der er plads til 139 personer, og lokalet er udstyret med det nyeste AV-tekniske udstyr.

Book auditoriet “Kronborgbroen”

Hvis I ønsker et særligt foredrag om et specifikt emne i forbindelse med jeres besøg, kan I tage kontakt til museets booker på booking@mfs.dk eller 49 28 02 14.

Til toppen