Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. På vores website bruges cookies primært til trafikmåling og optimering af sidernes indhold.
Modtaget!
Åbent i dag kl. 11:00 - 17:00.

Børnehaver

Undervisningsforløb til børnehaver

Få fortællingernes bølgesprøjt i ansigtet og mærk historiens vingesus ved at hoppe med på et undervisningsforløb. Vi følger efter sømandens fodspor på godt og ondt.

Der venter børnene en sansemættet oplevelse under jorden, når børnehaven byttes ud med prisvindende arkitektur, skæve gulve, spil og interaktive udstillingsinstallationer på M/S Museet for Søfart. Museet, der befinder sig rundt om en gammel tørdok, er blevet kaldt ”Danmarks smukkeste hul i jorden”, og i disse rammer vil børnene stå ansigt til ansigt med søfarernes skæbner og søfartens betydning for Danmark og verden – før og nu.

 

Klassetrin: Børnehaver

Mødested: Museumsbutikken ”M/S Cargo”

Varighed: 1 timer inden for tidsrummet 9.00-16.30

Periode: Året rundt

Max. deltagerantal: 15 børn (5-6 år) og pædagoger

Pris: 400 kr.

Booking: Skriv til booking@mfs.dk eller ring  49 28 02 14 – gerne mindst 1 måned i forvejen.

Læs mere om praktiske informationer.

Forløb

Stik til søs med Kaptajn Storm og papegøjen Diego

Stik til søs med børnene

Stik til søs sammen med Kaptajn Storm og papegøjen Diego. Kaptajn Storm har sejlet på de syv have hele sit liv og ved derfor alt om skummende bølgesprøjt og farlige vinde. Hans bedst ven er den talende papegøje Diego og de følges altid ad gennem livet.

Kaptajn Storm vil vise børnene vej til havnen, for det er her man søger arbejde eller rettere ”stikker til søs” på et skib. Mon der er arbejde nok til alle? Lad os høre på forhyringskontoret!

Spis beskøjter, bind knob og naviger

Det viser sig, at der rent faktisk er ledigt arbejde til en flok matroser på både et sejlskib, et dampskib og et motorskib. Alle får derfor udleveret en personlig søfartsbog og kan nu med sit skib sejle ud i den store verden. Om bord på skibet bliver matroserne straks oplært og sat i gang med vigtige gøremål, såsom at spise beskøjtere, binde knob og navigere.

Idet skibet kommer til sin hjemhavn igen, får alle matroserne et flot stempel i de personlige søfartsbøger.

Formål

  • at børnene får styrket sine sproglige og sociale kompetencer.
  • at børnene får en god, fælles oplevelse.
  • at børnene møder nye kulturelle udtryksformer og værdier.
  • at børnene får mulighed for at spille en lille rolle som sømand.
Til toppen