Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. På vores website bruges cookies primært til trafikmåling og optimering af sidernes indhold.
Modtaget!
Åbent i dag kl. 11:00 - 17:00.

Fast udstilling: Hele verden i din indkøbskurv

Hvad er søfart i dag og hvad betyder dansk søfart for mig?

Søfarten binder verden sammen

Udstillingen sætter fokus på søfart i dag. Søfarten er ikke så synlig i vores hverdag som tidligere. Alligevel spiller den en afgørende rolle for vores dagligdag. De fleste af vores daglige forbrugsgoder kommer med skib fra hele verden og vi er alle forbrugere på et globalt marked. Omkring 50.000 skibe transporterer råvarer og færdige produkter mellem verdensdelene i en ubrudt strøm. Danmark er en moderne søfartsnation. Danske rederier opererer over hele verdenen og sejler med 10 procent af verdenshandelen.

Container i montre og modeller af moderne handelsskibe

Nutidens skibe er specialiserede og er bygget til at sejle med forskellige former for last. I udstillingen vises modeller af tre moderne danske handelsskibe: et tankskib, en bulkcarrier og et containerskib. Museet største genstand – en 20 fods container – symboliserer den revolution søfarten gennemgik for 40 år siden. Takket være containeren blev transporten af varer billigere end nogen sinde før. Fortællingen om søfartens betydning understøttes af store film, som viser hvordan skibe binder verden sammen fra producenten i Asien til forbrugeren i Danmark.

Interaktivt spil og et levende verdenskort

På et levende verdenskort kan man se hvor mange skibe danske rederier sejler med og hvor de sejler. Og man kan prøve sine egne evner som shippingmand i et spil, hvor det gælder om at sejle råstoffer rundt mellem verdensdelene.

”JEG ER IKKE ATHENIENSER ELLER GRÆKER. JEG ER BORGER I VERDEN.”

-Diogenes fra Sinope, græsk filosof, ca. 412 – 323 fvt.

Gå til top