Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. På vores website bruges cookies primært til trafikmåling og optimering af sidernes indhold.
Modtaget!
Åbent i dag kl. 11:00 - 17:00.

Samarbejder

Samarbejder om nye undervisningsforløb

Den bedst mulige undervisning

M/S Museet for Søfart samarbejder med flere skoler, gymnasier og uddannelsesinstitutioner omkring udvikling af nye undervisningsforløb. Det giver mulighed for at udvikle undervisning i fællesskab med forskellige fagligheder som samtidig giver mulighed for at tilbyde bedst mulig undervisning til mange målgrupper. I øjeblikket samarbejder M/S Museet for Søfart med nedenstående partnere.

Kontakt

Vi hører gerne fra dig, hvis du har forslag til spændende fælles projekter.

Kontakt Maiken Bjørnholt på Tlf.: 49 28 02 10 eller mbj@mfs.dk

Samarbejder med
veteranskibsklubben S/S BJØRN

Veteranskibsklubben og M/S Museet for Søfart har i samarbejde udviklet 2 forskellige undervisningsforløb til henholdsvis folkeskolens 5. klasser og de maritime uddannelser.

Undervisningsforløb til folkeskolens 5. klasser i Helsingør Kommune

Undervisningsforløbet er et dramatiseret undervisningsforløb. Eleverne oplever på egen krop gennem rollespil livet om bord på et dampskib i 1900-tallet. Undervisningsforløbet tilgodeser folkeskolens danskfag og historiefag.

Lukket for tilmeldinger: Der er ikke flere ledige datoer i året 2016. Ring gerne og hør nærmere om undervisningsforløb i 2017.

Undervisningsforløb til de maritime uddannelser

Undervisningsforløbet er et kulturhistorisk – og dampteoretisk undervisningsforløb. Undervisningsforløbet består af en rundvisning på M/S Museet for Søfart og en rundvisning om bord på damskibet S/S BJØRN. Undervisningsforløbet tilgodeser teori om dampkedler, drift og vedligeholdelse i et historisk udviklingsperspektiv.

Lukket for tilmeldinger: Der er ikke flere ledige datoer i året 2016. Ring gerne og hør nærmere om undervisningsforløb i 2017.

Samarbejder med
Pædagoguddannelsen Nordsjælland

Kulturprojekter og kulturelt iværksætteri

Pædagoguddannelsen Nordsjælland og M/S Museet for Søfart har i samarbejde udviklet et undervisningsforløb til de pædagogstuderende. Undervisningsforløbet hedder ”Kulturprojekter og kulturelt iværksætteri”. Det handler om museumsformidling i pædagogisk praksis. Som afslutning på dette undervisningsforløb, skal de studerende fremstille en eksamensopgave på baggrund af udvalgte problemstillinger, som M/S Museet for Søfart oplever i dagligdagen.

Samarbejde om

nationalt e-læringsværktøj

Udvikling af et nyt e-læringsværktøj til brug i folkeskolen

M/S Museet for Søfart er med i et nationalt samarbejde, hvor der udvikles på et helt nyt e-læringsværktøj. Det nye og særlige er, at e-læringsværktøjet bruger spilelementer, billedanalyse og co-creation som en metode til at undervise elever om social-, kunst- og kulturhistorie gennem de vigtigste tidsperioder i Danmark. I første omgang er det Nationalmuseet, Johannes Larsen Museet, Museet Jorn og M/S Museet for Søfart der er med i samarbejdet. M/S Museet for Søfart sætter med dette e-læringsværktøj fokus på den danske kolonihistorie, herunder slaveri, handel og menneskerettigheder.

Projektet forventes afsluttet i 2017.

Samarbejder med Ungdomsskolen i Helsingør, Billedskolen i Toldkammeret og Biblioteket Kulturværftet

I UgeSEX 2017 satte M/S Museet for Søfart spot på temaet ”Sex and the Sea”

Et anderledes og tværfagligt undervisningsforløb til 7.-10. klasser. Samarbejdet tager udgangspunkt i den gigantiske kunstinstallation ”Sex and the Sea” som i øjeblikket står på museet. Udstillingen sætter spot på sømandens følelser og behov – såsom Kærlighed, Omsorg, Tryghed og Lyst…følelser som kan være ekstra stærke for et ungt menneske. Undervisningsforløbet blev afsluttet med en udstilling på Helsingør Bibliotek i perioden uge 8 og 9 2017.

Se film fra samarbejdet omkring Uge Sex i 2017:

Til toppen