Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. På vores website bruges cookies primært til trafikmåling og optimering af sidernes indhold.
Modtaget!

OBS!

Museet bygger ny indgangsbro i disse måneder. Der er derfor etableret en midlertidig indgang via en trappe.

Vi beklager den begrænsede adgang.

Åbent i dag kl. 11:00 - 17:00.

Samarbejder

Samarbejder om nye undervisningsforløb

Den bedst mulige undervisning

M/S Museet for Søfart samarbejder med flere skoler, gymnasier og uddannelsesinstitutioner omkring udvikling af nye undervisningsforløb. Det giver mulighed for at udvikle undervisning i fællesskab med forskellige fagligheder som samtidig giver mulighed for at tilbyde bedst mulig undervisning til mange målgrupper. I øjeblikket samarbejder M/S Museet for Søfart med nedenstående partnere.

Kontakt

Vi hører gerne fra dig, hvis du har forslag til spændende fælles projekter.

Kontakt Maiken Bjørnholt på Tlf.: 49 28 02 10 eller mbj@mfs.dk

Samarbejder med
veteranskibsklubben S/S BJØRN

Veteranskibsklubben og M/S Museet for Søfart har i samarbejde udviklet 2 forskellige undervisningsforløb til henholdsvis folkeskolens 5. klasser og de maritime uddannelser.

Undervisningsforløb til folkeskolens 5. klasser i Helsingør Kommune

Undervisningsforløbet er et dramatiseret undervisningsforløb. Eleverne oplever på egen krop gennem rollespil livet om bord på et dampskib i 1900-tallet. Undervisningsforløbet tilgodeser folkeskolens danskfag og historiefag.

Lukket for tilmeldinger: Der er ikke flere ledige datoer i året 2016. Ring gerne og hør nærmere om undervisningsforløb i 2017.

Undervisningsforløb til de maritime uddannelser

Undervisningsforløbet er et kulturhistorisk – og dampteoretisk undervisningsforløb. Undervisningsforløbet består af en rundvisning på M/S Museet for Søfart og en rundvisning om bord på damskibet S/S BJØRN. Undervisningsforløbet tilgodeser teori om dampkedler, drift og vedligeholdelse i et historisk udviklingsperspektiv.

Lukket for tilmeldinger: Der er ikke flere ledige datoer i året 2016. Ring gerne og hør nærmere om undervisningsforløb i 2017.

Samarbejder med
Pædagoguddannelsen Nordsjælland

Kulturprojekter og kulturelt iværksætteri

Pædagoguddannelsen Nordsjælland og M/S Museet for Søfart har i samarbejde udviklet et undervisningsforløb til de pædagogstuderende. Undervisningsforløbet hedder ”Kulturprojekter og kulturelt iværksætteri”. Det handler om museumsformidling i pædagogisk praksis. Som afslutning på dette undervisningsforløb, skal de studerende fremstille en eksamensopgave på baggrund af udvalgte problemstillinger, som M/S Museet for Søfart oplever i dagligdagen.

Samarbejde om

nationalt e-læringsværktøj

Udvikling af et nyt e-læringsværktøj til brug i folkeskolen

M/S Museet for Søfart er med i et nationalt samarbejde, hvor der udvikles på et helt nyt e-læringsværktøj. Det nye og særlige er, at e-læringsværktøjet bruger spilelementer, billedanalyse og co-creation som en metode til at undervise elever om social-, kunst- og kulturhistorie gennem de vigtigste tidsperioder i Danmark. I første omgang er det Nationalmuseet, Johannes Larsen Museet, Museet Jorn og M/S Museet for Søfart der er med i samarbejdet. M/S Museet for Søfart sætter med dette e-læringsværktøj fokus på den danske kolonihistorie, herunder slaveri, handel og menneskerettigheder.

Projektet forventes afsluttet i 2017.

Projekt

Fremtidens Maritime Håndværkere

Udvikling af et undervisningsforløb til de maritime håndværksuddannelser

M/S Museet for Søfart samarbejder med Projekt Fremtidens Maritime Håndværkere om at udvikle særlige undervisningsforløb til de ældste klasser i folkeskolen og til de maritime håndværksuddannelser. Håndværksuddannelserne er både mekanikerne, elektrikerne, ingeniørerne, maskinmestrene og mange flere. Undervisningsforløbene skal foregå i museets udstillinger og benytte museets øvrige faciliteter.

Projektet forventes afsluttet i 2018.

Samarbejder med Ungdomsskolen i Helsingør, Billedskolen i Toldkammeret og Biblioteket Kulturværftet

I UgeSEX 2017 satte M/S Museet for Søfart spot på temaet ”Sex and the Sea”

Et anderledes og tværfagligt undervisningsforløb til 7.-10. klasser. Samarbejdet tager udgangspunkt i den gigantiske kunstinstallation ”Sex and the Sea” som i øjeblikket står på museet. Udstillingen sætter spot på sømandens følelser og behov – såsom Kærlighed, Omsorg, Tryghed og Lyst…følelser som kan være ekstra stærke for et ungt menneske. Undervisningsforløbet blev afsluttet med en udstilling på Helsingør Bibliotek i perioden uge 8 og 9 2017.

Se film fra samarbejdet omkring Uge Sex i 2017:

Til toppen