Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. På vores website bruges cookies primært til trafikmåling og optimering af sidernes indhold.
Modtaget!
Åbent i dag kl. 11:00 - 17:00.

Call for papers & sessions til
Dansk Historikermøde 2018

Den 20.-22. august 2018 afholdes Dansk Historikermøde på M/S Museet for Søfart i Helsingør. Som noget nyt vil forskere fra både universitets-, museums-, arkiv- og biblioteksverdenen være repræsenteret i konference-komiteen. Målet er, at skabe et stærkt, tværinstitutionelt forum for historieforskning i Danmark.

Hovedtemaet for historikermødet i 2018 er ”Mellem det lokale og det globale”. For mens den globale historie vinder frem, så vender en anden tendens blikket indad, mod det nære og det lokale.

En række af sessionerne vil derfor udforske krydsfeltet mellem det lokale og globale, men andre emner, både til oplæg og sessioner, er naturligvis også velkomne.

Vi ser meget gerne forslag til papers og sessioner, der går på tværs af kronologiske perioder og retter sig mod fx metodiske, historiografiske eller formidlingsmæssige temaer og etableringen af nye forskningsdagsordner. Alle kan indsende forslag.

En session vil typisk indeholde fire oplæg, så det anbefales at indsende forslag med tre oplægsholdere, så den sidste plads kan holdes åben til andre, hvis paper passer ind i sessionen. Sessioner med forskere fra både universitets- og arkiv/biblioteks/museumsverdenen vil blive foretrukket.

Forslag fra ph.d.-studerende og yngre forskere er også meget velkomne. Mødets hovedsprog vil være dansk/skandinavisk, men der kan også være engelsksprogede sessioner.

Titel, en kort beskrivelse (højst én side), navn og kontaktinformation på forslagstiller(e) samt eventuelt en liste over oplægsholdere sendes til museumsinspektør Benjamin Asmussen fra Museet for Søfart på ba@mfs.dk. Deadline for indsendelse af forslag er 1. februar 2018

På vegne af Den danske historiske Forening og M/S Museet for Søfart,
Konferencekomiteen

 

Komiteens medlemmer:

Poul Duedahl, AAU
Karen Gram-Skjoldager, AU
Anders Ravn Sørensen, CBS
Morten Fink-Jensen, KU
Jesper Maibom, SDU
Mia Münster-Swendsen, RUC
Carsten Porskrog, Museum Sønderjylland
Mette Mortensen, Kroppedal Museum
Benjamin Asmussen, M/S Museet for Søfart
Sarah Giersing, Det Nationale Fotomuseum/Det Kongelige Bibliotek
Søren Bitsch, Aarhus Stadsarkiv

Gå til top